Uživanje u blagodetima masaže poznato je od pamtiveka. O njenoj primeni govore ajurvedska svedočanstva iz devetog veka pre naše ere, kao i podaci iz starog Egipta, antičke Grčke i drevnog Rima.

 

Đenđi Samardžija, terapeut jumeiho masaže

Svaka masaža prija, a mi vam predstavljamo jumeiho masažu koja vam može pomoći da vratite telo u ravnotežu i pokrenete životnu energiju, ali i oterate strahove i depresiju, rešite se bolova u leđima…

Masažoterapija jumeiho predstavlja kombinaciju drevnih terapija šaolinske masaže, akupresure, tai i tuina masaže, savremene zapadne hiropraktike, limfne drenaže i refleksologije. Nastala je u Kini, u manastiru Šaolin, kombinacijom metoda koje su monasi razvijali, ispitivali, tražili i opipavali više od 500 godina.

Kod depresivnih ljudi nema akcije, nema životne radosti, te životna energija stagnira.

– Jumeiho tu blokiranu energiju postepeno oslobađa i pokreće je – kaže Đenđi Samardžija, terapeut jumeiho masaže.

Prema njenim rečima suština ove holističke metode jeste da deluje duboko na biće, ne samo na telo, i da, otklanjajući fizičke blokade, ujedno oslobađa emocionalno telo i otpušta mentalne tegobe za koje smo vezani, kao što su strahovi i depresija.

Jumeiho masaža najbolja je za one koje imaju problema sa karlicom i kukovima, a daje odlične rezultate i kod probleme s kičmom, kod osoba koje zbog prirode posla dosta vremena provode sedeći ili stojeći.

Ovom masažom opuštaju se mišići i rešavaju problemi s ligamentima i zglobovima, pojačava se cirkulacija i ublažavaju posledice intenzivnog stresa.

Njome se, takođe, ublažavaju ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu i neki oblici glavobolja. Pozitivno deluje i na osobe koje pate od prekomerne ili nedovoljne telesne težine, probavnih, disajnih i ginekoloških problema, bolesti srca i krvnih sudova.