Da biste imali divan i našminkan ten morate da vešto baratate osnovnim cakama pri nanošenju pudera. Svakako najvažniji savet koji možete da dobijete je da – ne preterate. Nema ničeg goreg kada puder “dominira” na vašem licu.

 

graphicstock
graphicstock

HIDRATACIJA

Prvi korak koji vodi do perfektnog tena je dobro hidrirana koža. Sačekajte bar pet minuta od nanošenja kreme, pa tek onda započnite šminkanje.

Ovo će vašoj koži dati dovoljno vremena da upije sve hidrirajuće sastojke i da se “zaštiti”, pa neće upijati puder.

DOBAR IZBOR POMAGALA

Sunđeri za nanošenje pudera, poznatiji u stručnom svetu kao “blenderi”, su veoma popularni.

Ovi magični sunđerčići toliko dobro ujednačavaju ten da deluje kao da vas je našminkao profesionalac, a ujedno upijaju višak pudera što tenu daje potpuno prirodan i prozračan izgled. Njih morate redovno da menjate i koristite ih samo za ličnu upotrebu.

FIKSIRANJE

Za završni sloj nanesite puder u prahu ili sprej za fiksiranje. Oni će obezbediti nežan izgled kože i omogućiti da puder ostane na vašem licu tokom celog dana.

stockimages, freedigitalphotos.net
stockimages, freedigitalphotos.net

KAKO DA IZABERET PRAVI TON?

Tečni puderi proizvode u dva osnovna tona – roze i žutom. Kada procenite da li je vaš ten hladan ili topao, odnosno roze ili zlatan, onda možete obratiti pažnju na nijanse pudera.

Najbolji savet je da puder birate prema boji vašeg vrata.

Najlakši način je da uporedite boje pudera sa bojom kože na unutrašnjoj strani zgloba šake. Koža vam je tu dovoljno svetla i dovoljno tamna da možete izabrati nijansu koja vam najviše odgovara.

Ako već imate puder ali je previše taman za vaš ten, pomešajte ga sa svetlijim puderom u kamenu. Puder u kamenu se nanosi nakon tečnog pudera i to samo na određena mesta.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević