Da uredite dečju sobu može da bude izuzetno zahtevan zadatak za svakog roditelja, ali dobre ideje i kreativnost su uvek dobrodošle, tako da uz savete, ovaj zadatak  može lako da preraste u zabavan projekat koji možete započeti sa decom.

 

Kako bi roditeljima olakšala uređeje dečje sobe, Marina Arnaut Perić, diplomirani inženjer arhitekture i mama dvoje dece, održala u Roma Company „Dizajn studiju” zanimljivo predavanje na temu kako prostor namenjen najmlađima učiniti prijatnim za boravak, ali i prilagoditi ga uzrastu.

Govoreći o bojama i detaljima koji prostor za decu čine posebnim i prijatnim za učenje, igru i san, Arnaut Perić je objasnila da se jednostavnim rešenjima jedan isti prostor može kontinuirano menjati kako bi zadovoljio potrebe deteta od rođenja do kraja tinejdžerskog perioda.

Ako uzmemo u obzir to da su deca specifična mala bića, radoznala i emotivna, veoma se lako vezuju za osobe i predmete koji ih okružuju, veoma je važno obezbediti im prostor koji će osećati kao svoj, u kojem će se osećati sigurno i prijatno.

“Dečju sobu možete da uredite na mnogo načina, inspiracija je pregršt, a rešenja i materijali u ponudi su danas jednostavni za upotrebu i “uradi sam” metod. Čak i male promene i osveženja, s vremena na vreme, mogu doneti posebnu radost i novu energiju kod deteta”, kaže Marina.

Boje su važan psihološki faktor koji utiče za raspoloženje. Terapija bojom sjajan je način upoznavanja detetovog karaktera i stvaranje harmoničnog okruženja za celu porodicu.

“Svaka mala promena nosi neku novu energiju i radost. Divan kutak za najmilije u svakom trenutku se može osvežiti bojama i spejevima, tapetama i stikerima, veoma jednostavnim za upotrebu”, kažu u Roma Company-ju koji je posatao nezaobilazan je saveznik pri uređenju doma.

„Dizajn studio“ je mesto na kojem Roma Company nastoji da, potrošačima na jednom mestu, omogući da na profesionalan, kvalitetan i kreativan način reše sve svoje potrebe vezane za uređenje enterijera, ali i da ih upozna i edukuje o tehničkim karakteristikama, prednostima i načinima primene širokog asortimana boja, tapeta, dekoracija za sobe i ostalih proizvoda.

Izvor: Zdravaiprava