I vaše poslovanje može i treba da menja svet. I to u pravcu očuvanja planete i života na njoj. U prijatnom ambijentu Zoološkog vrta kompanija Delez Srbija predstavila je rezultate održivog poslovanja. Rezultati za prethodnu godinu kažu da je na nivou kompanije ukupna emisija ugljen-dioksida smanjena za 8 odsto. Čak 60 odsto ukupno generisanog otpada je reciklirano što zaista može da utiče i menja svet oko nas.

 

Projekti

Kroz projekat svakodnevnog doniranja voća i povrća i saradnju sa Bankom hrane Beograd kompanija je pokazala stratešku posvećenost pružanju podrške lokalnoj zajednici. Samo u 2018. godini donirano je više od 1.200 tona namirnica.

Prvi supermarket sa ekološkim sistemom rashlade, Maxi, otvoren je na Novom Beogradu. U prethodnoj godini kompanija je zabeležila i smanjenje ukupne potrošnje energije za dva odsto.

Strategije

„Strateškim pristupom temama koje su značajne za društvo uspeli smo da pokrenemo zajednicu i načinimo značajne korake ka stvaranju održivog okruženja. Kao kompanija koja pokreće brojne inicijative na globalnom nivou, jako nam je važno i da lokalno uključimo što više sugrađana. Želimo da zajedno učinimo našu planetu boljim mestom za život. Ujedno radimo i na podizanju svesti o svemu onome što može da poboljša kvalitet života ljudi. Od odgovornog upravljanja viškovima hrane do edukacije o važnosti zdravije i izbalansirane ishrane. Dobri rezultati su uvek podstrek, ali i odgovornost. U godinama pred nama želimo da ostanemo lideri u promenama i primer drugim odgovornim kompanijama i pojedincima“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.

Sporazum

Kompanija Ahold Delez je potpisnik sporazuma koji predviđa da će do 2025. godine sva plastika u okviru privatne robne marke biti u potpunosti reciklabilna.

U narednom periodu poslovanje kompanije globalno, ali i lokalnih članica, biće prilagođeno ciljevima naučne zajednice za klimatske promene. Cilj ovakvog poslovanja je da se pruži odgovarajući doprinos da prosečna temperatura na Zemlji ne poraste iznad 1,5 stepeni Celzijusa.

Izvor: Zdravaiprava