Dopada vam se muškarac kome ne znate kako da priđete, na početku ste veze ili vam je potrebno osveženje u dugoj vezi – umetnost flertovanja je ono što vam treba. Neke žene jednostavno znaju kako zavesti muškarca. Ako vi niste među njima, otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da to postanete. U ovome leži umetnost flertovanja.

 

Foto: Unsplash

Jednostavno je: svaka žena u sebi nosi „ono nešto“ što je čini privlačnom i drugačijom. Glavna veština ogleda se u tome kako to ispoljiti i staviti u prvi plan. Ovo su neki od najefikasnijih metoda za usavršavanje zavođenja.

Umetnost flertovanja, prvo zavedite sebe

Neočekivano, zar ne? Međutim, istina je da uprkos svim predrasudama muškarci vole samouverene žene. Da biste se nekome dopali, morate se prvo dopasti sebi. Zbog toga je važno da, pre nego što krenete u „misiju zavođenja“, najpre budete zadovoljni sobom. Zapitajte se: šta je to što vam se najviše dopada na vama? Koje osobine smatrate svojim adutima? Šta je to što biste popravili?

Budite iskreni prema sebi. To je najbrži put do samouverenosti i zadovoljstva. Negujte svoje telo, priuštite mu male luksuze: masaže, mirišljave kupke i kreme. Ne zaboravite na posetu ginekologu, stomatologu, frizeru i manikiru. Ako je potrebno, poslužite se malim trikovima. Kupite karmin u nijansi koja vam savršeno pristaje, obucite veš u kome ćete se osećati zavodljivo ili pak stavite svoj omiljeni parfem. Uradite ono zbog čega će vam zaigrati osmeh na usnama kad se pogledate u ogledalo. Potom: krenite u akciju!

Zavodljiv izgled je pola flerta

Ovo će sa sigurnošću potvrditi sve žene koje su u dugoj vezi i braku. Kada dugo izlazite ili živite s nekim posle izvesnog vremena vam postane nevažno kako izgledate. Umesto zavodljive dekoltirane haljine dočekujete ga u pidžami ili širokoj majici, neobavezno zakačene kose i bez šminke. Praktično, to postaje vaš kodeks oblačenja.

Zbog toga je izuzetno lako napraviti taj jedan mali ali značajan korak. Sledeći put kada treba da se sretnete ili kad on dolazi s posla stavite samo malo šminke, pustite kosu i obucite majicu ili pantalone koje volite. Ponašajte se kao i inače. Jednostavno budite sebi lepi. Sasvim je sigurno da ćete probuditi njegovu radoznalost. Time ste već obavili pola svog zavodljivog posla.

Koristite govor tela prilikom flertovanja

Nekad će vaše telo reći mnogo više nego vaše reči. Iskoristite govor tela da pokažete muškarcu da ste zainteresovani. Uspostavite kontakt očima, gledajte ga prodorno i bez nesigurnosti, smešite se, malo se nagnite napred prema njemu. Ukoliko je zainteresovan, muškarac će oponašati vaše gestove kao u ogledalu. Zavođenje uspelo dok trepneš!

Dodirujte ga često

Dodirivanje je deo zavodljivog govora tela. Kad zavodite momka, vodite računa da ga često i suptilno dodirnete. Na primer, možete da kratko položite ruku na njegovo koleno dok on govori ili da se nagnete da mu šapnete nešto u uvo.

Ovo je jedan od najmoćnijih alata koji možete koristiti kada želite da zavedete muškarca. Obavezno, kada ga dodirnete, nastojte da deluje slučajno ili neznatno. Ako ga stalno dodirujete ili radite to na neprirodan način, to ga može odbiti.