Verovali ili ne, kašika može da bude od velike koristi kada želite savršenu šminku. Prigoda nije bitna, ovaj trik isprobajte još danas. Oduševićete se.

 

pixabay.com
pixabay.com

Posebna veština šminkanja je da pravilno istaknete oči.

Za početnike oštra linija naneta na kapak bilo kreonom ili ajlajnerom deluje kao nemoguća misija. Najčešći problem su “nemirne” ruke koje krivudaju. Ipak, da se razumemo, to nije baš tako teško.

da ne biste završile umazane i sa neurednom šminkom isprobajte escajg, tačnije kašiku za savršeno iscrtavanje.

KORAK 1

Izvucite savršenu liniju ajlajnerom koristeći ravnu ivicu kašikom.

KORAK 2

Koristite spoljnu ivicu kašike i zatim popunite gornju liniju ajlajnerom.

TREPAVICE

Koristite oblinu kašike kao improvizovani uvijač za trepavice. Takođe, kašiku možete da koristite i da namažete maskaru bez greške.

Kada savladate tehniku, važno je i da odaberete vrstu lajnera sa kojom će biti najlakše da baratate.

Najčešći su ajlajneri u olovci. Oni su najpogodniji za odabir različitih boja, jer ih ima u najvećem broju, najjeftiniji su, a i najjednostavniji su za nanošenje.

Postoji i ugljeni ajlajner, kao i tečni i u gelu. Njih sada prave u raznim bojama i najnovijeg su datuma od svih ajlajnerskih oblika.  Takođe, ajlajner može biti i u obliku navlaženog praha senke za oči.

Glavna uloga ajlajnera je da naglasi oči. Najbolje to učiniti izvlačenjem linije tačno iznad gornjih i tačno ispod donjih trepavica. Za dnevnu varijantu je najbolje odabrati ajlajnere u olovci ili ajlajner od senke za oči nanet četkicom.

Za večernju varijantu preporučuju se pre tečni ajlajneri ili ajlajneri u gelu. Za ove dve varijante je potrebna ipak malo uvežbanija ruka. Ajlajner se nanosi finom, tankom četkicom ili tvrđim aplikatorom sa špicastim vrhom.

Pripremila: L. Bratun