Kako je kavitacija postala i kod nas jedan od najtraženijih tretmana za razbijanje masnih naslaga i otklanjanje celulita, to se neretko postavljaju pitanja kako o njenoj efikasnosti, ceni, (bez)bolnosti i ostalim pojavama koje ovu metodu prate ili koji se za nju podrazumevaju.

 

freedigitalphotos.net,stockimages
freedigitalphotos.net,stockimages

KADA JE NAJBOLJE VREME ZA OVE TRETMANE?

Kavitacija je ona vrsta tretmana koju možete sprovoditi bilo kad, mada se za njeno sprovođenje kao idealno pokazuje upravo proleće i sam početak leta, kada je potrebno reoblikovati telo za savršen izgled na plaži. Kako se kavitacija radi u intervalima od sedam do 12 dana, to je potrebno i nešto je unapred isplanirati, pogotovo ako se oceni da je potreban veći broj sesija kako bi se došlo do željenih rezultata. Kada je, dakle, godišenje doba u pitanju, tu nema pravila – kavitacija se zaista može sprovesti bilo kad.

Tretman koji podrazumeva delovanje ultrazvučnih talasa na određenu regiju tako da se u okviru nje razbijaju masne ćelije, kavitacija je potpuno bezbolna metoda uklanjanja masti i celulita, koja izaziva jedino osećaj toplote i relaksacije. Ako vas, dakle, brine bol, na njega zaboravite kada je kavitacija u pitanju.

KOLIKO JE EFIKASNA KAVITACIJA?

Iako zvuči neverovatno, kavitacija je zapravo najefikasniji metod uklanjanja celulita i masnih naslaga. Zašto? Pre svega, zato što podrazumeva delovanje na određenu regiju, zato što se ponavlja i zato što se kombinuje sa drugim metodama.

Kada se tretman završi i kada se mast izlije u međućelijski prostor, ona se dalje izbacuje limfnom drenažom, propisanim načinom ishrane i vežbama, te sve ovo povezano zajedno daje odlične rezultate.

Takođe, već nakon prvog tretmana možete videti rezultate i to u razmerama od oko tri santimetra manje u obimu za tvrdokorne, odnosno do čak šest santimetara manje u obimu za masne naslage koje su većim delom ispunjene i vodom.

DA LI POSTOJE NEŽELJENI EFEKTI?

Treba odmah u startu reći da kod ovog tretmana nema nikakve nus-pojave, ali je zato potrebno pre njenog sprovođenja obavezno se konsultovati sa lekarom. To je ujedno i razlog da se obratite sertifikovanim salonima, a nikako u onim koji nude primamljive popuste ili tvrde drugačije. Kao metoda za uklanjanje celulita, kavitacija se ne sprovodi kod trudnica, kao ni gojaznih osoba, dijabetičara ili onih koji imaju problema sa holesterolom.

Cena zavisi od broja potrebnih tretmana, koje će ponovo odrediti i savetovati lekar, u skladu sa celokupnim zdravljem i željenim rezultatima.