Svi smo bezbroj puta čuli frazu da grip, s lekom ili bez njega, prolazi za sedam dana. Pod pretpostavkom da vaše niste često bolesni – nedelju, dve godišnje, s temperaturom i malaksalošću, možda to za vas i ne predstavlja ozbiljan problem. Ali ako pogledamo kroz brojke, to onda i ne izgleda tako bezazleno: sedam dana je 168 sati koje ćete provesti na bolovanju.

 

Pexels

Ako pretpostavimo da većina boluje najmanje dva puta godišnje, to je onda 336 sati tokom jeseni i zime. To su dve nedelje, a za to vreme možete bar desetak puta da se vidite s prijateljima, najmanje šest puta da odete u teretanu, obiđete omiljene prodavnice, odete na koncert ili u pozorište…

Možete nastaviti s računicom sami…

Ukratko, vredi pronaći nešto što će prehladu i grip zadržati daleko od vas.

Prevencija je najbolja strategija

I ovaj savet vam je dobro poznat: jača hrana, vitamini, izbegavanje kontakta sa obolelim osobama. Međutim, sve što znamo o načinima za izbegavanje infekcije često nije dovoljno.

Počeli smo s matematikom, a sada malo prelazimo na biologiju. Svako od nas ima prirodnu odbranu od virusa, a to je naš imunitet. Važan deo predstavljau limfociti, koji obavljaju bitnu funkciju čišćenja organizma proizvodeći antitela za borbu protiv virusa.

Da bismo sprečili girp, najvažniji uslov je da poboljšamo imunitet. Međutim, tu je mnogo elemenata koji nas ometaju: nedostatak vitamina C, B12 i B6, betakarotena i cinka, pušenje, fizička neaktivnost…

Koje su opcije? Vakcina protiv gripa nije loše rešenje, ali ona štiti samo od određenih sojeva virusa gripa i opet se vraćamo na početak. Moramo da smislimo nešto efikasnije…

Kako homeopatija može da nam pomogne?

Foto: Influcid

Srećom, homeopatija ovde ima veoma dobru ulogu, kao i homeopatski lek influcid. Influcid je velika pomoć kod prehlada, povišene temperature i groznice. Influcid tablete rešavaju probleme povišene temperature, kašlja i malaksalosti.

Pomažu, kako deci, tako i roditeljima. Nakon kliničkog ispitivanja preventivnog efekta homeopatske kombinacije RJCG, zabeleženo je da je uzimanje jedne tablete influicida tri puta dnevno tokom mesec dana, dalo zaštitu od gripa od tri meseca. Ovaj homeopatski lek pojačava dejstvo interferona u telu (proten sa antivirusnim delovanjem).

Izvor: Zdrava i prava