Koje su tajne žena koje izgledaju mnogo mlađe? Za to postoje brojni razlozi, ali ovih pet su ključni.

pixabay.com
pixabay.com

PIJTE DOSTA VODE

Ljudsko telo se sastoji od 60 odsto vode, a svakodnevni napori troše dragocene resurse. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će telo tako biti hidratizovano i izgledati svežije, vi ćete se osećati zdravije. Voda pomaže i da vaš sistem za varenje bolje funkcioniše. Dakle, puno vode je jedan od odgovora na pitanje koje su tajne žena za mladolikost.

SMANJITE STRES

Svaka osoba ima stresove u životu, ali ako to nauči da kontroliše biće joj mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kada ste pod stresom remeti se prirodna ravnoteža i lučenje hormona zbog čega je otežan oporavak ćelija i regeneracija organizma. Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Preusmerite pažnju na druge stvari. Joga, duboko disanje i meditacija mogu smanjiti stres, poboljšati protok kiseonika i krvi, i poboljšati nivo energije.

HRANITE SE ZDRAVO

Trebalo bi da se pridržavate što zdravije ishrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Oni su odlični antioksidansi. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Što zdravije jedete to ćete se bolje osećati i izgledati.

graphicstock
graphicstock

REDOVNO VEŽBAJTE

Vežbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost pomaže u zaštiti od srčanih problema, ali i da se generalno bolje osećate i izgledate mlađe. Vežbanje povećava protok krvi u telu. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vežba koja produžava život.

STAVLJAJTE VOĆNE MASKE ZA LICE

Napravite sami masku za lice s voćem po izboru. Možete staviti masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. I jagode isečene na kolutove mogu vam pomoći. One sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomažu u obnovi kolagena. Prirodna aloe-vera je takođe odlična za borbu protiv starenja kože.

Pripremila: S. G