Kao i prethodnih godina, Kopaonik će i ovog leta biti epicentar sporta, opuštanja i dobre zabave.

 

Ako još uvek ne znate gde ćete biti od 27. do 29. jula ovog leta, znajte da vas taj vikend na Kopaoniku očekuje ne jedna već dve sportske manifestacije koje pozivaju na druženje i zabavu.

U pitanju su brdska trka “Trail race Kopaonik” i biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika”, dok su pored glavnih dešavanja organizovani i razni dodatni sadržaji kao i razne aktivnosti za opuštanje i druženje.

Kada je “Trail race Kopaonik” u pitanju, možete izabrati između staze duge 7 i 15 kilometara. Prva je namenjena onima koji sport doživljaju kao vid rekreacije i uživanja. Onima koji žele da uživaju u planinskom trčanju ili tek otkriju kako izgleda trčanje van staze. Staza duga 15 kilometara je pak namenjena onima koji imaju više iskustva i trčanje posmatraju kao način života. No, to ne znači da na ovoj stazi ne mogu da se okušaju i oni koji su tek odnedavno postali ljubitelji dugih pruga. Ili će tek postati…

Da trčanje ne bude monotono, u program su uvrštene timske kategorije kroz trku parova i biznis trku namenjenu kompanijama, a tu je i “Trail race Kids”, trka za najmlađe, podeljena na kategorije za decu od 2 do 12 godina.
Ipak, ove trke nisu sve što Kopaonik nudi tog vikenda.

Biciklizam je aktivnost koja je zabavna, korisna i jedna od najlepših vidova rekreacije i zato vas i ove godine na Kopaoniku čeka biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika”.

Ovo je manifestacija koja ne okuplja samo ljubitelje biciklizma, već sve one koji uživaju u prirodi, sportu i dobrom druženju. Bilo da planirate da vikend provedete sa porodicom, prijateljima ili u romantičnom okruženju, na Kopu vas čeka zabava na ovaj ili onaj način.

Pripremila: M. P.