Provereno: Kosa u trudnoći brže raste

Ne kaže se bez razloga “drugo stanje” kada se misli na trudnoću. U trudnoći, tokom tih devet meseci u organizmu žene gotovo sve, zahvaljujući hormonskim promenama, drugačije funkcioniše nego obično.

 

Foto: Pexels

Ne kaže se bez razloga “drugo stanje” kada se misli na trudnoću. Tokom tih devet meseci u organizmu žene gotovo sve drugačije funkcioniše nego obično. Neke izmene su lakše, neke teže vidljive, ali ono što svakako upada u oči je – kosa. U trudnoći ona raste ubrzano.

To zna da bude nezgodno ukoliko imate frizuru koja zahteva kratku kosu, jer ćete mnogo češće morati da se šišate da biste održali njenu formu.

Međutim, ne raste samo kosa brže u trudnoći, već i sve dlake na telu, što dovodi do očaja mnoge buduće mame. Još kada se ove “nepozvane gošće” pojave tamo gde ih najmanje očekujemo, poput stomaka ili grudi, mnoge dame se uplaše.

Ali, razloga za strah nema. Naime, sve se posle rođenja deteta vraća u normalu.

Dok je opadanje kose čak do 15 meseci nakon porođaja fiziološki proces povezan sa hormonskim statusom, opadanje kose u toku trudnoće ne mora biti. Ukoliko se u toku trudnoće javi problem opadanja kose, da bi se on svrstao u jedan normalan proces.

Ono što je potrebno obratite pažnju na ishranu.

Sledeći uzrok opadanja i proređivanja kose može biti stres. Stres i strahove u trudnoći treba prevazići ukoliko je to ikako moguće. Na kraju ne treba zanemariti ni uticaj nepravilne primene ili upotrebe neadekvatnih kozmetičkih proizvoda za kosu.

Šampon koji ne odgovara tipu kose, neadekvatan kondicioner, pogrešna upotreba kondicionera ili proizvoda za oblikovanje frizure mogu doprineti opadanju kose ili lošem izgledu kose u trudnoći.

 

Izvor: Novosti

Related Posts

Pirinčana voda je čudotvorna, evo šta može da uradi

Pirinčana voda je čudotvorna, evo šta može da uradi

Luk i rakija pomažu: Da svaka dlaka bude na svom mestu

Luk i rakija pomažu: Da svaka dlaka bude na svom mestu

Vantelesna oplodnja nakon pandemije coronavirusa

Vantelesna oplodnja nakon pandemije coronavirusa

No Comments Yet

Leave a Reply