Kozmetika “Multiactiv” predstavila BIOLOGICAL kolekciju, novu liniju proizvoda inspirisanu prirodom. Ideja za pokretanje ove kolekcije je nega moderne žene na prirodan, jednostavn i dostupan način.

 

Foto: Kozmetika Multiactiv

Svi želimo da što duže ostanemo mladi i lepi. Da li je to moguće u naše doba zagađene okoline, nezdrave hrane i kozmetike prepune hemikalija?

BIOLOGICAL proizvodi slede biološki ritam i deluju u savršeno izbalansiranom odnosu sa kožom, pružajući joj sve neophodne sastojke kako bi postigla zdrav, lep i negovan izgled.

U sastavu BIOLOGICAL proizvoda 97 odsto sirovina je prirodnog porekla i savremenoj ženi pružaju upravo ono što joj je u ovom trenutku možda i najpotrebnije – a to je povratak prirodi!

Specifičnost BIOLOGICAL proizvoda je u tome što sadrže izuzetno veliki broj moćnih aktivnih materija.

Odabrani aktivni principi, u ovom slučaju to su prirodna ulja i ekstrakti, sinergijski deluju na kožu i pružaju kompletan doživljaj nege.

Zahvaljujući prirodnim emulgatorima na bazi masline, kreme se lako nanose i brzo upijaju, a koža ostaje nežna i baršunasta. Mirisna nota ruzmarina i verbene upotpunjuje i zaokružuje prirodni koncept.

Poznati ruski naturalista i autor mnogih knjiga Georgij Nazarov.

Prema Nazarovu, u održavanju mladolikog izgleda mogu da nam pomognu ishrana, čišćenje organizma, izbegavanje hemikalija i kvalitetna prirodna kozmetika. Preporučuje i posebnu, vrlo jednostavnu tehniku za pomlađivanje kože lica i vrata.

Ona savetuje žene da izbegavaju štetne hemikalije. Nažalost, značajnu količinu toksičnih materija u svoj organizam unosimo upotrebom neprirodnih kozmetičkih preparata. Naprimer, zagađujemo organizam živom korišćenjem određenih krema za kožu.

Važno je da kozmetika bude prirodna nezavisno od toga jesu li u pitanju dekorativna kozmetika, sredstva za negu kose ili kože ili sredstva za održavanje higijene.

“Ne smatram da moramo da tragamo za 100 odsto organskom kozmetikom, ali je važno da bude napravljena od prirodnih sastojaka”, zaključuje Nazarov.

 

Pripremila: Zdrava i prava