Želudac i pluća su slaba tačka za Raka, od polnih infekcija i tumora moraju da se paze Škorpije, dok su blizanci skloni bronhitisu i astmi. Prelazni sezonski period kao da srećno traži nove žrtve za viruse i prehlade. Da biste sebi osigurali dobro zdravlje i znali kojih bolesti treba da se čuvate oslušnite šta vam poručuje horoskop.

 

pixabay.com
pixabay.com

OVAN

Najslabiji deo organizma su glava, mozak, oči, nos, vilica, krvotok, srce, bubrezi i polni organi. Ovnovinekontrolisano rasipaju energiju, skloni su povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima, koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike.

Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu. Ovnovi bi trebalo da izbegavaju masnu hranu i jake začine, a u lečenju da koriste prirodne lekove, trave i čajeve.

Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu.

BIK
Slabi delovi organizma su vrat, grlo, krajnici, disajni organi, zglobovi, leđni pršljenovi, jajnici i bešika. Bik je sklon bolestima koje nastaju zbog prekomerne ili loše ishrane, infekcijama polnih organa, različitim obolenjima vena i tumorima. Bikovi odlično reaguju na homeopatsko lečenje, a za vreme oporavka najbolje im odgovaraju kretanje, šetanje ili neke druge, manje naporne, fizičke aktivnosti.

BLIZANCI

Najugroženiji delovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlezde i mozak. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči.

Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti do hipohondrije. U ishrani ne treba posebno paziti na količine kao ni na kvalitet, samo treba uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka, kako to Blizanci često imaju običaj.

picjumbo.com
picjumbo.com

RAK

Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osetljiva su mu i pluća, rebra i jetra. Na njega snažno utiče okolina i još više emocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi. Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim naslednim oboljenjima.

U ishrani treba da smanji skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuvanu. Najbolje se oporavlja naplaninskom vazduhu, okružen onima koje voli. Dobro reaguje na sve vrste lečenja.

LAV

Slabe tačke su mu srce, kičma, arterije, vene, pritisak, slezina i oči. Lavovi su skloni akutnim bolestima, groznicama, upalama, infarktu, a ako obole od hroničnih bolesti najčešće su to angina pektoris, anemija, bolesti krvi i krvnih sudova. Rođeni u ovom znaku najteže oboljevaju od tumora i karcinoma. Vitalni su, lako prebole jednostavnije bolesti i nikada ne umišljaju bolesti.

Poželjna je raznovrsnost u ishrani, a dobro bi bilo, povremeno, uvesti jedan “voćni” dan. Lav se brže oporavlja u hladnijim i vetrovitim krajevima.

DEVICA

Probavni sastav im je najosjetljivija tačka. Želudac, creva, jetra, slezena, žuč, bubrezi i nervna vlakna su delovi organizma na kojima se bolesti najlakše razviju.

Devica je izuzetno neotporna prema zaraznim bolestima ili onim koje nastaju zbog loših higijenskih uslova, a bolesti kojima vlada su žutica, različite crevne bolesti, suženje kapilara, tumori i karcinomi. U ishrani pripadnici ovog znaka bi trebalo da izbegavaju suhomesnate proizvode i sve što je nedovoljno kuvano ili pečeno.

Zbog sklonosti hipohondriji Devica rado poseže za lekovima ili isprobava različite narodne recepte. Najbolje se oporavlja u mirnoj sredini sa dosta svetla i topline.