Jedinstveni međunarodni festival Kuhinje sveta, koje se održava 9. i 10.3.2019. godine u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata, Dečanska 14) okupiće više od 50 izlagača iz celog sveta koji će predstaviti tradicionalna i moderna jela, ulja, začine, vina, rakije, sokove, strane i domaće kuhinje, kompanije, proizvođače hrane, pića, posuđa i profesionalne opreme vrhunskog kvaliteta.

 

 

Foto: Pixabay

Specijalni gosti festivala su ambasada Pakistana i ambasada Irana koje će predstavljati nacionalne kuhinje ovih zemalja, a svi ljubitelje mediteranske kuhinje imaće priliku da degustiraju i kupe prave grčke masline, začine ulja, vina, feta sir i slatkiše.

Ove godine planirana su predavanja i radionice poznatih blogera i nutricinista, kao i paneli o velikim lancima prodaje hrane i pića i i malim proizvođačima hrane. U samom izlagačko-prodajnom delu, posetiocima će se predstaviti više od 50 samostalnih izlagača, kao što su: proizvođači organskih proizvoda, začina, testenina, džemova, meda, orašastih plodova, vina, rakije, proizvoda od šampinjona, proizvoda od voća, proizvoda od prepeličijih jaja… Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši od domaćih sorti voća, namazi voćne rolnice, sokovi i sladoledi.

Tokom dva dana festivala, u saradnji s Kombank dvoranom biće organizovana i revija filmova stranih produkcija kako bi posetioci mogli da upotpune svoju posetu festivalu i umetničko-zabavnim sadržajem. Tokom dva dana Festivala biće prikazano 4 filma, koja sadrže i segment o hrani, a cena ulaznica biće 300 dinara.

Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji. Ulaz na festival Kuhinje sveta je besplatan.

Izvor: Zdravaiprava