Kad nas napadne alergija, može da pomogne i kvantna medicina, koja predstavlja spoj tradicionalnog načina lečenja i savremene kompjuterske tehnologije. Kvantna medicina se, kao i sve alternativne discipline, bazira na holističkom pristupu lečenju. Pristup pacijentu je sveobuhvatan jer posmatra fizički, mentalni, emotivni, duhovni i socijalni aspekt života.

SSUCv3H4sIAAAAAAAEAJ2QzwrCMAzG74LvMHreoTLYnK8iHmIXZrCu0maKyN7d/tkgZ2/9fsmX5st3v6sqdYVARp2qb1JRk7VzYA9MbopY1yvHgdh5AptgYkuuqMDAc8CQRqzIAOMYewtc/ds/56KrrZCL0RFLStWChfma2YaW+m9neVy2KDDiZD55YRHEo0UoQc6lVd3fjP4ho71oQCc0zAM5kfLlDNhkaMTkpydD0yhsjm/o5cXiyd1DgMlx3mQNpoZ40iQPzUHrvm37vum0PrZdF1MuP9cixILKAQAA
GraphicStock

– Alergija je samo simptom ili refleksija poremećaja na jednom ili više nivoa. Upotrebom elektrofiziološkog biofidbek antistres sistema (SCIO) u mogućnosti smo da pronađemo sve uzročnike alergija. Terapija se zasniva na izbacivanju potencijalnih alergena, a zatim se smanjuje osetljivost na alergene putem ponavljanih biofidbek antistres terapija – objašnjava dr Žanka Četojević, specijalista opšte medicine i SCIO terapeut.

Ona kaže da ova terapija od pacijenta zahteva promene loših životnih navika.

– Najčešći okidači alergena su u hrani koju jedemo, na primer u šećeru, hlebu, mleku ili se nalaze u okruženju kojem smo izloženi kao što su polen, dim, aerozagađenja… Ove supstance dugogodišnjim delovanjem izazivaju stres na membranama digestivnog ili respiratornog sistema. Telo se brani stvaranjem viška sluzi, a to sve zamara i iscrpljuje imunosistem, koji za posledicu daje alergijske simptome – navodi dr Četojević.

Terapije kvantne medicine prihvatljive su za sve uzraste. One ne sadrže nikakve hemijske supstance, nemaju kontraindikacija, neinvazivne su i bezbolne.

– Kvantna medicina nije u sukobu sa savremenom medicinom. Odlukom Ministarstva zdravlja u okviru integrativne medicine priznata je kao terapijska metoda, a mogu je obavljati licencirani lekari – kaže naša sagovornica.

NAJČEŠĆI ALERGENI

  • polen drveća, trava
  • životinjska dlaka
  • duvanski dim
  • buđ
  • prašina
  • hemikalije

KRITIČNO VREME

Proleće (od marta do aprila) – alergije na polen drveća

Proleće/leto (od marta do avgusta) – alergije na polen trava

Leto/jesen (od kraja jula do oktobra) – alergije na polen

Autor: Lidija Bratun