Lasi je odličan osvežavajući napitak. On jača probavu, čisti creva i bubrege, dobar je kod anemije i gojaznosti. Najbolje je da se ne meša s ručkom, već da se pije najmanje 30 do 60 minuta posle jela. Jedino što morate znati jeste da nije dobro koristiti ga uveče.

Evo kako se LASI priprema…

Potrebno je

250 ml svežeg, kravljeg kiselog mleka

750 ml hladne vode

4 kašike malina

1 kašičica suvog grožđa

3 supene kašike šećera

1 kašičica vanil šećera

1 kašičica djumbira u prahu

¼ kašičice cimeta

1 kašičica ružine vodice

1 kašika kokosovog brašna

Priprema

Kiselo mleko izmiksajte s vodom u loncu od dva litra. Izgnječite maline, pa ih ubacite u lonac. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke i sve to dobro izmešajte. Servirajte hladno ili sobne temperature. Po želji dodajte mleveni kardamon.

Ajurveda je, prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije, najstariji održan, primenljivan sistem zaštite zdravlja u svetu, a poreklom je iz drevne Indije. Izraz ajurveda ima sanskritske korene i nastao je od reči „ajus“, koja znači život, i „veda“, koja znači znanje ili mudrost. Primena ajurvede održala se usmenim prenošenjem ove veštine hiljadama godina, a zapisana je pre 5.000 godina. Svetska zdravstvena organizacija priznala je ajurvedu 1977. godine kao metodu tradicionalne medicine, a od 2007. ova drevna metoda priznata je i kod nas.