Žena može biti lepa i bez šminke. Samo treba da redovno vodi računa o izgledu lica. A svakoj koži lica potrebno je da makar povremeno “odmori” od pudera, senki, karmina, maskare…

 

marin,FreeDigitalPhotos.net
marin,FreeDigitalPhotos.net

Ovi saveti pomoći će vam da izgledate sveže i lepo bez upotrebe grama kozmetike.

ODMOR I HIDRIRANOST

Umor se prvo očitava na licu. Zato se postarajte da spavate najmanje sedam sati, a poželjno je osam. Ako ste odmorne i vaše lice će izgledati tako.

Takođe, tečnost je neophodna za lep izgled tena pa pijte puno vode, a ponekad možete uzeti i čaj bez šećera ili sok od sveže ceđenog voća.

ČIŠĆENJE LICA

Čišćenje lica je izuzetno značajno za njegovu lepotu. Čak iako na licu nema šminke, neophodno je da ga pre spavanja umijete i očistite.

Naime, štetne čestice iz vazduha lepe se za površinu kože lica. Osim toga, nesvesno dodirujemo lice rukama koje nisu uvek najčistije. I na kraju, tu su prirodna ulja koja se luče kao zaštita kože, ali ponekad u prevelikoj meri, pa mogu da začepe pore. Savetuje se i umivanje hladnom vodom kako bi se pospešila cirkulacija.

UREDNE OBRVE

Poslednjih nekoliko sezona u modi su prirodne guste obrve, tako da vam nije potrebno mnogo truda oko sređivanja. To ne znači da treba da zaboravite na pincetu.

S vremena na vreme počupajte dlačice koje su višak. Takođe, češljate obrve češljićima kako bi bile uredne. Ako su previše duge, dlačice skratite pomoću makazica.

KREME ZA LICE

Kreme za lice su neophodne jer  hidriraju kožu spolja i štite je od negativnih uticaja. Preko dana nosite neku sa zaštitnim faktorom, a uveče pre spavanja nanesite hidratantnu kremu.

UREDNA KOSA

Za lep izgled lica ključna je i kosa. Prava frizura može da učini čuda. Trudite se da vam je kosa uvek čista i uredna. Sve i da imate savršenu šminku, ako vam je kosa masna i čupava sigurno nećete izgledati privlačno.

SMEJTE SE

Smejte se što češće! Koliko god zvučalo banalno, osmeh zaista jeste najlepši ukras svakog lica. Ako ste vedri i radosni neće vam biti potrebna šminka da se ljudima svidite i lepo izgledate. Osmeh lice krasi, a vi ćete zbog njega sigurno blistati!

Pripremila: S. Vidović