Dobro ste čuli, novo pravilo glasi da je u uređenju enterijera sve dozvoljeno ovoga leta. Pre svega mislimo na uređenje doma, koje nikada nije bilo inspirativnije i izazovnije.

 

Kako dizajneri enterijera navode, potrebno je krenuti od osnove, odnosno planiranja ambijenta, a zatim se preusmeriti na svetlosne izvore u prostoru, pogotovo u glavnim prostorijama poput dnevne, spavaće sobe i trpezarije, koji im daju potrebnu energiju. Kada rešimo pitanje osvetljenosti, onda se možemo smelo odlučiti na nesvakidašnji koncept ili neobičnu kombinaciju poput adaptiranja letnjih ambijenata u domu, pomoću nameštaja namenjenog za upotrebu napolju. Baštenski set može biti itekako zanimljiv kutak u enterijeru, pogotovo obogaćen sobnim biljem i idealnim komadima nameštaja poput trodelnog stola LAV, u kombinaciji sa drvenom rasklapajućom stolicom LAV.

Ambijent tropskog bara po kome pamtimo uglavnom letnja druženja, moguć je i u zatvorenom prostoru unošenjem barskog stola VIKTOR, modernog dizajna, u beloj boji, koji uz dodatak letnjih dekorativnih detalja odaje utisak kutka u kome bi svi uživali. Još jedna varijanta tropskog ambijenta je kombinacija tamnijih boja i drvo dekora poput bar stola DS-6126-W.OAK, koji ima dovoljno prostora da u njegove police smestimo sve što nam je potrebno za dobru zabavu. Ambijent je uvek dobro obogatiti različitim teksturama i nikada ne zaboraviti osveženje u vidu slamnatih dekoracija, pa makar to bile i korpice različitih veličina.

Za romatično letnje vreme u dvoje, bilo unutra ili napolju, idealno rešenje je baštenski set DUO, smešten u kutak pun lisnatog bilja, blizu prozora ili sa koga se mogu posmatrati izlasci i zalasci sunca, ćaskati do kasno u noć.

Dizajneri enterijera Forma Ideale naglašavaju da je u kreiranju letnjeg ambijenta najbitnije staviti fokus na prave letnje momente koje želimo da oživimo u našem prostoru. Do toga ćemo doći kada zimske draperije i zavese zamenimo zavesama od prozračnog i laganog materijala, a na tepihe možemo i da zaboravimo u ovoj sezoni. Poželjno je dodati dekorativne jastučiće sa letnjim motivima, veselih boja, da razigraju prostor. Boje koje ovo leto voli su žuta, tirkizna i zelena, koje pored toga što odgovaraju letu, dodaju nam potrebnu energiju u ovim dugim danima. Pravom doživljaju ovakvog letnjeg ambijenta dodatno će doprineti dobri ritmovi starih letnjih hitova.

Izvor: Zdravaiprava