Svaki deseti muškarac nakon 40. priznaje da ponekad ima problema sa erekcijom, a kod čak polovine njih razlog je neka organska bolest poput ateroskleoze, dijabetesa, bubrežnih bolesti ili bolesti krvnih sudova.

 

seks 1
www.freeimages.com

Stručnjaci erektilnu disfunkciju definišu kao “trajnu i ponovljenu nemogućnost postizanja ili zadržavanja erekcije dovoljne za seksualni odnos”, a obični laici kao seksualni promašaj. Farmaceuti se utrkuju da ponude čudotvoran lek za bolju što bolju erekciju, ali naš savet je da prvo probate narodne lekove koji provereno deluju. Ovo su neki od naljboljih eliksira za erekciju:

 

LJUBAVNA VODICA

Izmeša se kašičica praha korena gospine trave ili kantariona u čaši soda vode i popije odmah. Vodicu ne treba zaslađivati. Erekcija će nako ljubavne vodice biti na zavidnom nivou.

LOPTICE OD SUSAMA I MEDA

Pomešajte šolju semenki susama, 3/4 šolje meda i 1/2 šolje svežih pšeničnih klica sa mladim, neslanim kajmakom, i oblikujte u loptice veličine oraha. Svako jutro uzima se po jedna i drži u ustima dok se ne rastopi.

SUVO GROŽĐE U MLEKU

Suvo grožđe (najbolje 30 g crnog) prokuva se u 200 ml mleka. U početku ova količina treba da se popije tri puta dnevno, a kasnije se količina grožđa povećava na 50 grama. Napitak se pije dok problem postoji.

KOZJA MAST I MED

Izmeša se kozja mast, med, koren gospine trave ili kantariona, sok od komorača i mleko u jednakim količinama. Napitak treba uzimati u kontinuitetu nedelju dana.

CRNI LUK, JAJA I ZAČINI

Crni luk se dobro izmeša sa začinima (ruzmarin, bosiljak) i samlevenim bademima, proprži u ulju i servira sa žumancem, a erekcija je potom neizbežna.

IMPOTENCIJA U BROJKAMA

  • Svaki deseti muškarac u svetu ima problem sa erekcijom
  • Oko 40 posto muškaraca starijih od 40 godina kaže da barem povremeno ima problem sa erekcijom ili njenim održavanjem
  • Više od polovine muškaraca u dobi od 40 do 70 godina ima problema s potencijom, a isto ima i 70 posto onih starijih od 70
  • Problem s erekcijom ima i 50 do 60 odsto muškaraca starijih od 60 godina koji imaju aterosklerozu, kao i 35 do 50 odsto onih sa dijabetesom

Pripremila: Lidija Bratun