Previše pudera, senki, karmina na licu često može biti odbojno. Svaka žena koja želi da je doterana, da lepo izgleda, a ipak odiše umerenošću, vodi računa da ne pretera. Zato treba da primeni recept – da je našminkana, a da ima samo malo šminke na licu.

 

pixabay.com
pixabay.com

Šta je potrebno znati da biste došli do prirodnog izgleda uz malo šminke?

DNEVNI IZGLED

Stavite ogledalo pored prozora jer ćete uz dnevno svetlo najbolje videti uticaj šminke na vašoj koži.

Ako izlazite uveče, prvo isprobajte šminkanje u toku dana, upravo iz prethodno navedenog razloga.

Nanesite na lice hidratantnu kremu i ostavite nekoliko minuta. Izaberite korektor koji će vam dobro prekriti nepravilnosti na koži lica.

Za nanošenje korektora upotrebite sunđer i laganim, nežnim, pokretima tapkajte lice. Cilj je da korektorom prekrijete sve nepravilnosti tako da vam koža lica ima ujednačenu boju.

Nakon toga nemojte da nanosite tečni puder, jer će previše slojeva izgledati veštački. Ako vam je korektor dosta suv, na taj sloj nanesite malo hidratantne kreme i ostavite nekoliko minuta da odstoji.

Zatim nanesite malo rumenila pomoću jastučića. Pri tome nemojte povlačiti jastučić ili koristiti četku za nanošenje jer ćete skinuti korektor.

Na oči stavite laganu prozirnu senku, a na usne sjaj u boji karamele.

pixabay.com
pixabay.com

VEČERNJI IZGLED

Za večernju priliku više se fokusirajte na oči i pojačajte boju usana.

Prvi korak je da na lice nanesete korektor, isto kao što se radi i za dnevni izgled. Kada nanosite rumenilo, izaberite ono koje je za dve nijanse tamnije od vaše kože i lagano ga stavite na obraze. Do prirodnog izgleda ćete doći ako senčite konture lica.

Na samu ivicu očiju nanesite senku boje mahovine (da uokvirite oči), a na kapke stavite smeđu senku. Nanošenjem senke na kapke koja je tamnija od boje vaše kože postižete tzv. dubinu očiju.

Na usne nanesite karmin koji je tamniji od prirodne boje vaših usana i preko stavite sjaj.

Pripremila: S. Vidović