Ručno brani cvetovi, lekovita bilja, mešanje ulja, topljenje pčelinjeg voska, nekoliko kapi eteričnog ulja, okružene opojnim mirisima, iz mnogo pokušaja i iz po koje greške… a po najviše iz čvrstog uverenja da priroda poseduje svako rešenje za našu kožu sestre Jelena i Jasna Hajduković počele su proizvodnju prirodne kozmetike “Sabi handmade”. One tvrde da je priroda rešenje za sve probleme i stanja koja imate sa vašim licem.

 

privatna arhiva
privatna arhiva

Jelena i Jasna dugo su “u struci”. One rade i dalje u kozmetičkom salonu, okružene skupocenim preparatima gde nude i konvencionalne tretmane, ali nude i potpuno prirodna rešenja za negu kože lica.

Među njihovim “mazalicama” naćićete one od lavande, maline, kafe, pomorandže, žutog šećera, vanile i od najmaštovitijih kombinacija aroma…kao i za negu svih tipova i stanja kože lica. Postoji i kutak za muškarce.

Kažu da im je važno da svojim klijentima omoguće kvalitetan izbor prirodne kozmetike.

– Jednostavnost. Ne možemo naglasiti tu reč dovoljno jer smatramo da nega lica i tela ne bi trebalo da oduzima ni previše vremena ni previše novca. Oduvek nas je privlačila priroda, a samim tim i prirodna kozmetika, ali nas je uglavnom odbijala previsoka cena proizvoda na našem tržištu, kao i činjenica da mogu da “sede” na rafovima i po nekoliko godina, a da se ne pokvare. Od te priče o jednostavnosti je nastala “Sabi Handmade”. Krug se širio, pa smo nas dve odlučile da započnemo sopstvenu liniju proizvoda. A prvi proizvod koji smo napravile bio je dezodorans- priča za portal “Zdrava i prava” Jelena Hajduković, deo ovog “kozmetičkog” dvojca.

Sve preparate sestre Hajduković prave u radionici u Deliblatskoj peščari, okružene borovom šumom, livadama i jezerima gde su im na dohvat ruke mnoge biljke neophodne za preparate koji sadrže najkvalitetnije sastojke, nerafinisana hladno ceđena ulja, neprskano bilje i čista eterična ulja.