Kralj Artur i legenda koja ga prati, Ser Lanselot, Galahad i jedan drugačija Gospa od jezera samo su neki od maestralnih junaka koje će domaćoj publici dočarati Nikola Kojo, Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Miroljub Turajlija, Jelena Jovičić i Ivan Marković. Na sceni “Sava centra” ova ekipa izvešće premijerno muzičko-scenski spektakl “Monti Pajton Spamalot”.

 

Gospa-od-jezeraSer-Lanselotdejan lutkicnikola kojo

Reditelj jednog od najzahtevnijih mjuzikla na Brodveju je Radoslav Rale Milenković, a orkestar je pod dirigentskom palicom Vesne Šouc.

Koreograf ovog zahtevnog projekta je Jelena Arsić, scenograf Vesna Popović, a kostimograf  Snežana Šimić.

Prevod i adaptacija Jelena Jovičić, aaranžmane je uradio Predrag Vasić Mališa, a za produkciju spektakla bio je zadužen tim “Proscenium Productions”.

Na ovom projektu angažovano je više od 90 ljudi koji su deo glumačkog, baletskog, horskog i orkestarskog ansambla, kao i veći broj spoljnih saradnika iz oblasti umetničkih i scenskih delatnosti.

Inače, ovaj komad je dobitnik Toni nagrade koja se dodeljuje za postignuća u oblasti teatra, ali i drugih priznanja. Baziran je na filmu “Monti Pajton i Sveti Gral”.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i satirom, opisujući legendarnu potragu Kralja Artura za Svetim Gralom.

Srpske Montipajtonovce posle novembarske premijere publika će moći da gleda na scenama u Beogradu i ostalim gradovima.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević