Ona je žena koja postiže sve, a nikad se ne umara. I dok možda proklinjete što dan nema koji sat više, da biste sve stigle, a da se pritom i dobro naspavate, neke žene kao da uopšte ne spavaju, ali imaju snage za baš sve obaveze koje ih čekaju u radnom danu. One rade, vežbaju, kuvaju i spremaju, imaju i decu, vremena za kafu sa prijateljicama i za sebe. Kako?! Ovo su njihove tajne.

 

istock
istock

VEŽBANJE

Obično, kada se osećate tromo, trening je prva stvar koju preskočite. Ali vežbanje ujutru, može itekako podići nivo energije i smanjiti stres.

Nije lako da ustanete ujutru, ali vremenom ćete naviknuti telo, a prednost je i to što ćete popodne imati više vremena za sebe i drage ljude.

SITNE RADOSTI

Ovakve žene su fokusirane su na stvari koje ih raduju. Godišnji odmor, sauna, šoping, pica. O čemu god da se radilo, uvrstite u dnevne obaveze i trenutke koje vas posebno raduju.

SVEŽ VAZDUH

I kratka promena okoline, može i te kako pozitivno da utiče na nivo energije. Još je važnije da to bude na svežem vazduhu, ako je to moguće, jer to dodatno pomaže da smanjite šanse da se osećate omamljeno i tromo.

istock
istock

“JA” VREME

Bilo da je to topla kupka, čitanje knjige ili omiljenog časopisa, tumaranje internetom, gledanje serije… Žena koje imaju dovoljno energije, zna koliko je važno to solo vreme, vreme samo za sebe.

HIDRATACIJA

Pijte dovoljno tečnosti u danu i shvate to ozbiljno. Dehidracija je usko povezana sa umorom i malaksalošću.

 

ODMOR OD TEHNOLOGIJE

Previše izloženosti plavom svetlu, dokazano smanjuje nivo energije. Fejsbuk, mejlovi, pozivi, poruke, Instagram… Odredite doba u danu kada ćete ignorisati telefon, bez ikakvih posledica i pridržavajte se toga baš svaki dan.

DREMKA

San, onaj mali, od 10-15 minuta u popodnevnim satima. Vratiće vam energiju.

Izvor: www.inex.hr