Prehladu i grip donose nam predstojeći kišni i hladni novembarski dani. Boravak u zatvorenom, više nego obično je idealno za razvoj virusa prehlade i gripa kod dece. Na sreću, osim klasičnih lekova za lečenje se koriste i homeopatski lekovi koji su se pokazali veoma efikasnim kada se radi o ovim zdravstvenim problemima.

 

Foto: Influcid

Homeopatski lekovi izrađeni su od prirodnih sirovina i da u njima nema veštačkih boja, konzervanasa, štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi na bilo koji način mogle loše da utiču na naše zdravlje.

Aconitum – najpoznatiji homeopatski lek za onu prehladu i grip koji nastaju naglo. Najefikasniji je ako se primenjuje u prva 24 sata od pojave simptoma. Osobama kojima treba ovaj lek uvek je bolje na svežem vazduhu i posle odmora, a pogoršanje očekuju noću.

Žuti jasmin (Gelsemium) -odličan  jelek za osobe koje u toku prehlade imaju groznicu, drhte usled povišene temperature, pate od glavobolje koja se obično iz potiljka širi prema čelu. Te osobe se najčešće osećaju slabo i pospano. Povišena temperatura se kod njih sporo razvija, a osećaj žeđi ne postoji.

Bryonia (Kukovina) koristi se za lečenje akutnih i hroničnih upala disajnih puteva praćenih suvim, nadražajnim kašljem i oštrim bolom pri udisanju. Pored ovoga javljaju se i tupi bolovi u mišićima. Osobe kojima pomaže ovaj lek se uglavnom žale na glavobolje, a pomaže im potupino mirovanje u tišini.

Alium cepa je lek napravljen od jedne vrste crnog luka, a koristi se kod prehlade koja počinje obilnom sekrecijom vodenastog sadržaja iz nosa, praćenog kijanjem. Oči su takođe vodenastog izgleda. Stanje se pogoršava u toplom prostoru. Zbog obilne sekrecije javlja se osećaj da je sluznica nosa upaljena.

Foto: Influcid je lek protiv prehlade

Influcid

U našim apotekama može se naći homeopatski lek Influcid, nemačkog proizvođača „Deutsche Homeopatie Union“.

Ovaj homeopatski lek u svom sastavu ima šest komponenti koje olakšavaju sve simptome prehlade i gripa, od bolova u mišićima, preko povišene temperature, pa do kašlja i glavobolje. Najbolje je da Influcid uzmete kod pojave prvih simptoma prehlade i gripa. Influcid je pogodan za decu od tri godine i odrasle.

U Srbiji je registrovano homeopatskih lekova ukupno 32, a naši građani najviše koriste „Polinol”, homeopatski lek za smanjenje tegoba alergijske kijavice i „Influcid“ homeopatski lek koji se koristi kod tegoba prehlade i gripa. Za kompleksne homeopatske lekove nije potreban lekarski recept, već se mogu dobiti u svakoj apoteci.

 

Izvor: Promo