Najefikasnija terapija protiv kandide je rastvor sode bikarbone! O isceliteljskim moćima i drugim koristima sode bikarbone napisane su brojne knjige. Zdrava i prava vam otkriva kako se ovaj čudotvorni prah koristi u borbi protiv kandide.

 

picjumbo.com
picjumbo.com

STRES I HRANA SU OKIDAČI

Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna kod svakog od nas, raste u crevnoj flori. Ova gljivica živi i u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam kod zdravog čoveka drži nivo kandide pod kontrolom, ali ako dođe do pada imuniteta, gljivica se razmožava i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme.

U brzom vremenu u kojem živimo, mnogo je razloga za pojavu kandide kao što su stres, nezrava ishrana, sredstva za kontracepciju, prekomerno korišćenje antibiotika… Drevni Egipćani su znali za delovanje antigljivičnih lekova, a u indijskoj literaturi se spominje soda bikarbona kao lek za lečenje raka.

KAKO KORISTITI SODU KOD POLNE INFEKCIJE

pixabay.com
pixabay.com

Bilo da rastvor sode bikarbone uzimate oralno, bilo da ga koristite kao sredstvo za ispiranje (u slučaju vaginalne infekcije), soda bikarbona će svakako pomoći da rešite ovaj problem. Za spoljnu upotrebu, u litar čiste (prokuvane) vode razmutite jednu kašiku sode bikarbone. Ovaj rastvor koristite za ispiranje tokom najmanje mesec dana.

Preporuka je da se špricom rastvor sode ubrizga u polni organ, kako bi tečnost prodrla u unutrašnjost, a na taj način i rezultati će brže da se pokažu. Danas je moguće u svakoj apoteci kupiti irigator kojim vam je znatno olakšano unošenje sode dublje u vaginu.

Napomena: Potrebno je da se koristi soda bikarbona bez aluminijuma koju možete da pronađete u svakoj apoteci.

LEK ZA RAZLIČITE TEGOBE

Soda bikarbona, takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno “bikarbonat” spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata.

Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kiseline koje oštećuju zube. Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Lekari je koriste čak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega.

Pripremila: S. G.