Rešite zauvek problem suve i ispucale kože ruku na prirodan način. Napravite sami balzam za negu kože ruku i već nakon nekoliko dana ona će biti meka i elastična.

 

graphicstock
graphicstock

Zanimljivo je da ovaj domaći proizvod ima čak i podmlađujući efekat. Domaći balzam za negu ruku pravi se vrlo jednostavno, a sve njegove prednosti vide se vrlo brzo. U roku od tri do četiri dana koža na rukama postaje meka, elastična, a ispucali delovi se regenerišu.

Pre nego što započnete tretman nege kože domaćom smesom, potrebno je da pripremite ruke za samu negu. U jednoj litri tople vode rastvorite dve kašike soli i u ovom rastvoru držite ruke desetak minuta. Ne brišite ih, već blago tapkajte kožu peškirom kako bi upio vlagu.

Zatim dolazi na red nanošenje domaćeg balzama.

POTREBNO JE

  • 2 sveža žumanceta
  • 2 supene kašike meda
  • 2 supene kašike ulja po izboru (maslinovo, bademovo ili laneno)

PRIPREMA

Pomešajte dva sveža žumanceta, dve supene kašike meda i dve kašike ulja po izboru. Namažite ruke i ostavite balzam da deluje 20 minuta. Nakon toga isperite vodom i namažite kremom.

Balzam možete koristiti dva do tri puta dnevno. Rok trajanja domaćeg balzama je pet dana i treba ga čuvati u frižideru.

KAKO NEGOVATI LAKTOVE

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Gruba i tamna koža na laktovima može da pokvari i najlepše ruke. Nažalost, ovo je vrlo česta pojava. Zato prilikom svakog kupanja kožu na laktovima treba obavezno trljati lufa rukavicom, a posle kupanja namazati kremom. Za kožu laktova naročito je delotvoma uljna kupka koju treba stavljati jednom nedeljno. Za to se koristi maslinovo ili bademovo ulje, a može i njihova smeša, sa nekoliko kapi limuna. Ulje se malo zagreje i sipa u dve činijice u kojima se laktovi drže 15 minuta.

Kao sredstvo za piling laktova može se koristiti obična kuhinjska so. Ako je koža laktova tamna, treba je svakodnevno masirati rasečenom polovinom limuna ili, jednostavno, držati laktove neko vreme u rasečenim polovinama limuna. Rezultati će se pokazati već posle nedelju dana.

Savet plus: Grubi i ispucali laktovi mogu se svakodnevno mazati jednim od sledećih preparata:

  • ekstraktom dobijenim od peteljki nevena pomešanim sa dve kašike ružine vode i glicerina
  • mešavinom soka od limuna i glicerina
  • mešavinom soka od limuna i bademovog ulja
  • mešavinom bademovog ulja i ruzmarina

Pripremila: S. G.