Samopouzdanje je koncept ili veština koju bi svaka osoba trebalo da izgradi još u ranom detinjstvu. Nažalost, okolnosti odrastanja su različite i nekada dovedu toga da osoba izgubi veru u sebe. Pogotovo ako ste roditelj. A samopouzdanje je upravo to- skup životnih veština koje je neophodno savladati da bismo se mogli pouzdati u same sebe i biti svesni toga da možemo izdržati sve spoljašnje i unutrašnje pritiske, bez obzira na ishod i posledice. Danas se svi žale na vreme, životne uslove. Previše razmišljaju o prošlosti i budućnosti. Naša deca su deca današnjice i moramo ih podržati u tome.

 

Foto: Pixabay

Da li se sada kao roditelji sećate šta ste želeli kada ste bili deca? O čemu ste maštali? A da ne pričamo o tome koliko vam je puta falilo samopouzdanje da nešto uradite ili kažete? Takođe, koliko ste puta želeli nešto više, a roditelji vas upućivali da ste nezahvalni?

Učinimo nešto lepše za našu decu! Pozivamo Vas da im poklonite radionicu na kojoj ćemo zajedno razraditi prve korake ka samopouzdanju i ljubavi prema sebi. Sasvim smo sigurni da bi ste želeli da Vaše dete, iako verujemo da je divno takvo kakvo jeste, stekne nove uvide kada je reč o emocijama, zahvalnosti ili pak fokusu na ljubavi.

Koncept radionice je takav da se predstavljamo se posebnom porukom, fokus je učenju o ljubavi, zahvalnosti, o emocijama i izborima.

Radionica će biti održana 18. Marta 2018. godine sa početkom u 11 sati u holističkom centru “Flow”.

Neophodno je doći petnaestak minuta pre. Radionica je namenjena deci od 7-9 godina.

Trajaće 90 minuta sa pauzom od 15 minuta kada će deca imati osveženje. Da bi deci bilo udobnije, potrebno je poneti papučice.

 

Radionicu vode Bojana Aleksić i Maša Mršović.

Bojana Aleksić je rođena 2.8.1986. godine u Podgorici. Završila je osmogodišnje i srednje obrazovanje (medicinska škola) u Podgorici, i Filozofski Fakultet, odsek specijalista pedagogije, u Nikšiću. Trenutno je na edukaciji iz interdinamske, integrativne psihoterapije, savetovanja i koučinga. Nakon višegodišnjeg volonterskog i radnog angažovanja sa decom i roditeljima specijalista je za rad sa školskom i predškolskom decom, tinejdžerima, decom sa razvojnim smetnjama i roditeljima. Angažovana je u nekoliko organizacija na poslovima izrade projekata, vođenja roditeljskog kluba, pomoći mladima sa intelektualnim teškoćama.

Maša Mršović rođena 1997. godine. 2016. godine završava Srednju medicinsku školu, smer medicinska sestra- vaspitač u Subotici. Iste godine upisuje Fakultet za medije i komunikacije, studijski program psihologija, u Beogradu. Poseduje iskustvo u radu sa decom jaslenog, predškolskog i školskog uzrasta. Polaznik je nekoliko seminara u oblasti psihologije. Stiče iskustvo u radu sa decom školskog uzrasta u oblasti sporta i motivacije. Poseduje dvogodišnju praksu u predškolskim ustanovama i domovima za decu ometenu u razvoju.

 

Pripremila: M. P.