Ponekad će ti izgledati kao da si sama na ovom svetu, i kao da si jedina koja veruje u sebe. Kao da nema nikoga drugog da te ohrabri, da te voli, da ti ruku pruži. Nema veze, samo nastavi. Nastavi na ovom putu otkrivanja sebe, i daj sebi sve ono što od drugih tražiš. Ne zaboravi, tvoj jedini posao je da budeš srećna!

 

graphicstock
graphicstock

Nikad ne očekuj od drugih da te potpuno razumeju i shvate, možda oni ne mogu ni sami sebe da razumeju, a kamoli će tebe. Ne traži od njih da te podrže, ne traži da te osnaže ako ne mogu. Ne mogu ti dati to što tražiš, jer ni sami nemaju. Nema veze, razumi ih, voli ih, ali nemoj ostati na dnu zajedno s njima. Nikad ne daj drugima da te povuku u svoje oluje, radije ti njih povuci u svoj mir.

Ne osvrći se na druge. Nastavi svoj put. Možda će biti dana kada ćeš biti sama sebi jedina, ona koja ti daje utehu, podršku, osnaženje i mir. Nema veze, nastavi dalje i budi hrabra, kao i do sada. Veruj ovoj mudrosti koja te vodi… veruj svojoj Duši… veruj sebi.

Nekad će ti izgledati da nema smisla da ideš dalje. I ne vidiš ni jedan jedini razlog da nastaviš. Ne vidiš ništa ispred sebe, samo besmisao i uzaludan trud. I kao da nema nikog da ti kaže da te nešto tamo iza lepo čeka i da život ima smisla. Da te nakon svega ovog mraka čeka jedna dolina svetla.

Nema veze, samo nastavi. Veruj u sebe, i znaj da uvek posle kiše sunce dolazi i da na kraju svakog tunela svetlo izlazi.

Možda ćeš se povremeno utapati u moru obaveza, moranja i trebanja. Odjednom, svima trebaš i ne mogu bez tebe. Izgledaće ti kao da te utopljenici sa svih strana mole da ih spasiš, i kao da si ti jedina na svetu koja to može. Samo odmahni rukom i nastavi. Pomeri taj teret sa svojih leđa. Nisi ti ona koja može da ih spasi. Nisi odgovorna za njih. Ne možeš nikoga da spasiš, ako on to ne želi. Znaj, nije tvoj posao da spašavaš druge.

Tvoj jedini posao je da budeš srećna i da uživaš u životu. Da stvoriš novi život, i novu Sebe. I tako ćeš im najbolje pomoći, svojim primerom, a ne svojim žrtvovanjem.

I zato zapleši sa životom kao s ljubavnikom. Voli ga i obožavaj. Zagrli najpre sebe, pa zagrli ceo svoj Život. Raduj se svakom novom danu. Ispuni ga zahvalnošću.

Uživaj u sebi. Uživaj u svom telu kao u najlepšem hramu. Telo je hram tvoje Duše.

Budi ono što jesi… i ništa manje od toga.

Izvor: Ivana Bezina Shanti, Čarobni svijet pozitive