Odmah da naglasim da volim svoju ženu, bez obzira na sve ovo što ću reći o našem braku. Znam da će i ona ovo pročitati – a takođe i njena familija i prijatelji. Iako ove stvari izjavljujem anonimno, prepoznaće me. Zato u startu govorim: Draga, volim te, ali ni meni nije lako! Nadam se da ćeš ipak ceniti ovu moju iskrenost. U braku sam već 5 godina i imam sinčića, ali u nekim stvarima se, kao muško i dalje slabo snalazim: Samo se opravdano pitam gde nestade ona zgodna žena koju sam oženio? Ni muškarcima, ipak, nije lako kada se pitaju gde nestade njihova zgodna žena. Ovo je priča iz njihovog ugla.

 

Foto: Pixabay

PRVOBITNI ŠOK

Kad sam se ženio uopšte nisam ni pomišljao na to da će kaka postati jedna od glavnih tema za razgovor. Tu nestade sva romantika.

SHVATIĆEŠ, BEZ PARA SI NULA

Ko misli da je ljubav dovoljna za zajednički život, taj nikad nije bio u braku. Ako se sad žališ što zbog manjka love ne možeš da imaš devojku, sačekaj da vidiš šta se dešava u braku kada na kraju meseca zafali za neki račun. Natezanja oko toga ko je koliko zaradio, ko je na šta koliko potrošio i zašto su na meniju minimum jenom do dva puta mesečno. Ako tad nisi u stanju da otvoriš teglu ajvara, ili popraviš slavinu…

GLEDAĆEŠ DLAKAVE NOGE

Koliko god da ti je žena dobra, kad tad ćeš početi da se pitaš gde je nestala ona seksi cica koju si oženio. Počećeš da joj nalaziš mane, da zameraš sitnice… ali joj, naravno, ništa od toga nećeš govoriti. Gledaćeš zabezeknuto u njene papilotne, maske za lice, duboke pamučne gaće za koje si mislio da samo babe nose. Gledaćeš je kako čačka nos, cedi bubuljice.

Pravićeš se da ne primećuješ njen izrastak na glavi i dlakave noge tokom zime. Prećutkivaćeš neke sitne iritantne navike i u mašti ćeš je varati sa onom ženom koja je bila pre udaje, koja nestade na žalost tako brzo.

POSTAĆEŠ NJEN PRIVATNI MASER

Žene nekako podrazumevaju da muškarac za koga su se udale treba uvek da bude raspoložen da ih češka i masira, jer pobogu, ko će drugi.

S druge strane, ti ne možeš tek tako samo da gledaš ženu kako kuka da je bole stopala od celog dana hodanja na štiklama: Naravno da ćeš uzeti da joj izmasiraš stopala i nikad joj nećeš reći zašto ne proba da ide u nekim udobnijim cipelama na posao… Ili se makar nećeš zeznuti da takvu grešku ponoviš dva puta.

KUVAĆEŠ I PRAĆEŠ SUDOVE

Kuvaćeš kao da si to radio celog života… I praćeš sudove.

Shvatićeš da oprani sudovi i usisan tepih postaju afrodizijak za nju. Praćeš ih dignute patke, jer znaš da je nakon toga seksić veoma izvestan. Dizaće ti se kad pomisliš na sudove, sudoperu i usisivač.

ZABORAVIĆEŠ PIPKANJE

Oženio si se da bi mogao više vremena da provodiš sa svojom dragom, da možete da vodite ljubav kad god to poželite, da se mazite i gledate filmove po ceo dan, da se tuširate zajedno i igrate doktora po celi vikend? E tu si se prevario. Onog momenta kada počnete da živite zajedno, spontano počnete da se viđate ređe neko kad ste morali da jurite s kraja na kraj grada da utolite strast.

Svako juri svoje obaveze. Srećete se umorni i isceđeni na kraju dana, srećni ako se potrefi da možete zajedno da večerate. Ujutru moliš boga da se žena ne probudi u isto vreme kad i ti, jer imate samo jedan WC.

GLEDAĆEŠ DRUGE ŽENE

Čak i ako nikad nisi bio taj tip, u braku ćeš postati. Nećeš ti ništa pokušavati sa njima, ali mašta će raditi svoje…

ORTACIMA ĆEŠ REĆI “ĆAO”

Shvatićeš da ona baš i ne voli neke tvoje drugare. Koliko kod se opirao da postaneš onaj lik koji je našao ženu pa nestao iz ekipe, sve manje će biti vremena za bleju sa ortacima. Nedeljni šoping će postati važniji od utakmice. Večera sa ženom će postati važnija od izlaska na pivo sa drugarima… (pogledaj tačku br. 6). Sigurno će postojati taj neki ortak koga ona očima ne može da vidi i postaćeš papučar koji je izdao ekipu zbog devojke… A i tebi neće više biti zabavno kao nekad da visiš sa ekipom neženja. Shvatićeš da ona mnoge tvoje drugarice voli još manje od onog lika kog ne može da smisli…

GUTAĆEŠ KNEDLE

Moraćeš da praviš mnogo kompromisa, jer se vaše navike, mišljenja i način funkcionisanja neće uvek uklapati. Možda se nećete slagati oko vaspitanja deteta, izbora namirnica, TV programa, običaja za praznike, pitaćete se gde nestade ta divna devojka… Mnoge principe ćeš jednostavno morati da progutaš i nađeš način da na kraju dana ipak oboje budete zadovoljni.

DOBIĆEŠ PMS

Da, otkrićeš da je PMS zarazan. Tačno ćeš znati kada joj nailaze Oni dani, jer će i tebe boleti stomak i glava. I kupovaćeš tampone i uloške umesto kondoma… “Dobar dan, dajte mi pakovanje onih uložaka. Ne tih sintetičkih, od njih dobijam osip… Ne ja, nego žena… Ma nije važno”.

NIJE VAŽNO, IPAK JE VOLIŠ

Kad pomisliš da je najteže, da nisi ti za ovo stvoren, ipak ćeš joj samo reći “Volim te”. Ona će ti tutnuti svoje umorno stopalo u ruke. Počećeš da je masiraš i zaboravićeš šta si ono hteo…

Pripremila: Lidija Bratun