Virusne upale grla predstavljaju više od 90 odsto svih infektivnih grlobolja, a godišnje ih jedna odrasla osoba može imati šest, a deca čak 10. Otuda ne iznenenađuje podatak da upala grla spada među najčešće razloge za posetu lekaru. Ipak, nije svaka upala grla za antibiotike, homeopatija ima bolje rešenje.

 

Homeopatija ima rešenje za grlobolju
Homeopatija ima rešenje za grlobolju

Uz otežano gutanje, promuklost i bolno grlo prvi su simptomi upale grla. Uobičajeni uzročnici su virusi ili bakterije, ali iritacije grla mogu biti izazvane i suvim vazduhom ili alergijama. Virus se u porodici prenosi s jednog člana na drugog, koji se obično razbole u dvodnevnim do petodnevnim razmacima.

Upala grla prenosi se kapljičnim putem – kašljanjem, kijanjem, govorom, pljuvanjem, dugotrajnim boravkom u istom prostoru s obolelim, ali i direktnim kontaktom s njim ili predmetima u njegovoj blizini.

Početak grlobolje kod virusne infekcije je postupan, dok kod bakterijske simptomi nastaju naglo i brzo.

Virusne infekcije grla karakterišu izraženi respiratorni simptomi kao što su šmrckanje, manja temperatura, promuklost, blaži bol u grlu, curenje iz nosa, kašalj, često suzenje očiju, konjuktivitis. Kod bakterijske infekcije ždrelo je izrazito crveno s gnojnim čvorićima i visokom temperaturom i zato je potrebno lečenje antibiotikom.

Ako je uzročnik grlobolje virus, uglavnom se preporučuje mirovanje, topli napitci i antipiretici ako skoči temperatura. Najvažnije je da se dok bolest traje što više odmarate.

Odmor je ključan kako bi se izlečila prehlada, a sa njom i upala grla, jer organizam tako skuplja snagu za borbu protiv virusa. Takođe, odmaranjem se obnavlja imuna funkcija, te je to prvi korak ka lečenju grlobolje. Lekari savetuju i unos dovoljno tečnosti.

„Tonsilotren“ podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva o po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja
„Tonsilotren“ podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva o po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja

 

Lečenje virusne upale grla ustvari je dosta slično lečenju prehlade. Ako se odlučite da ipak odete kod lekara nećete dobiti antibiotike jer antibiotici ne uništavaju viruse. Lekari savetuju da ipak budete oprezni jer virusna i bakterijska infekcija nekada mogu da se pojave u paru. Virusi mogu izazvati sinusne infekcije ili povećati rizik od upale uva, a one onda mogu podstaknuti i bakterijsku infekciju.

Ako i vi i vaše dete patite od čestih upala grla, isprobajte „Tonsilotren“, nemački prirodni preparat koji više od 75 godina na prirodan način pomaže u slučaju angine i hroničnog tonzilitisa.

On smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim krajnika, podstiče izbacivanje gnojnih čepića, ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova. „Tonsilotren“ podstiče jačanje imunog sistema u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine i to za dva o po puta, kako su pokazala brojna klinička ispitivanja.

Izvor: www.zdravaiprava.com