Virusne bradavice su vrlo nezgodno kožno oboljenje. Ako ste skloni pojavljivanju virusnih bradavica, a probali ste bezbroj hemijskih preparata i nijedan nije uspeo da vam ih ukloni. Najčešće se pojavljuju na dlanovima i vratu, a jedino rešenje je radikalno uklanjanje. Međutim, ne mora biti! Za uklanjanje vam može pomoći i ovaj jednostavan trik.

 

Foto: Pexel

Naime, virsne bradavice možete efikasno da ukloniti i uz pomoć prirodnog sredstva – jabukovog sirćeta.

Jabukovo sirće natopite na sredinu flastera, a ako je u pitanju veća bradavica onda na sredinu flastera stavite manji komad vate natopljen sirćetom.

Potom to zalepite direktno na bradavicu i po potrebi pričvrstite to još jednim flasterom.

Ostavite preko noći da deluje i postupak ponovite i sledeće veče, tačnije danima sve dok se bradavica ne osuši i sama ne otpadne.

Osim sirćeta, možete da isprobate i beli luk.

On sadrži selen i enzime koji razlažu bradavice. Potrebno je oko 4 čena svežeg belog luka propasirati, a zatim ovu pastu naneti na mesto koje treba tretirati i preko njega nečim prekriti kako bi odstojalo preko noći. Ujutru treba isprati ovaj deo kože, a zatim ponoviti postupak svake noći. Za tri do četiri nedelje viseće bradavice će sasvim nestati.

U pitanju je nezgodno kožno oboljenje koje izaziva HPV. To je zapravo uobičajenu virusnu infekciju kože.

Do sada je poznato da postoji preko 150 različitih tipova HPV virusa, a virusne bradavice kao posledica virusne zaraze HPV-om su jedna od najčešćih promena na koži. Najčešće se i javljaju kod dece, a u manjoj meri i kod odraslih ljudi što znači da se zapravo mogu pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Izgled i veličina zavisi od mesta na kom se nalaze, pa se tako može pojaviti nekoliko različitih vrsta bradavica.

Virusne bradavice mogu se pojaviti na bilo kojem delu tela, a najčešće su na rukama i vratu.

 

Priprema: Zdravaiprava