Želite da vaš dom odiše pravim prazničnim duhom? Evo kako da oživite vaše prozore uz pomoć jednostavnog trika sa sitnicama koje svakodnevno koristite. Uz popoć sastojaka iz kuhinje imaćete super dekoraciju.

 

Crtajte kao profesionalac

Ukoliko imate smisla za crtanje sve možete završiti upotrebnom samo jednog običnog sapuna za pranje ruku.

Pustite mašti na volju i uživajte u dekorisanju vaših prozora i vrata, a odlični su i za šaranje ogledala. Ukoliko ipak niste baš nadareni za crtanje uz pomoć raznih kartonskih šema možete napraviti čitavu jednu bajku u vašem domu.

Šarajte i uživajte

Još jedan način da oživite vaše prozore je uz pomoć kukuruznog skroba i tanke propusne tkanine ili tanjeg elastičnog papira.

 

Evo kako da pripemite smesu za šaranje

Skrob razmutite u hladnoj vodi, a potom tu mešavinu sipajte u ključalu vodu. Mešajte smesu polako i postepeno će ona postati gusta.

Prema velični prozora napravite od tkanine šare za staklo, a zatim ceo šablon pričvrstite za okno prozora lepljivom trakom. Zatim pastom od kukuruznog skroba premažite tkaninu.

I to je to. Na prozorima imate zavese koje zapravo to nisu, a izgledaju mat, zabavno i unikatno.

U akciji sa pastom za zube

Svi u kući imate pastu za zube koju koristite ili ne. Ipak, bitno je jedno. Da je skroz bela.

Potreban materijal:

– pahulje od papira

– pasta za zube

– voda

– prskalica i posuda za vodu

– sunđer

Način izrade:

Na čist prozor prskalicom poprskajte vodu da bi mogli za zalepite isečenu pahulju od papira. U posudi dobro razmutite vodu i pastu za zube.

Neka smesa bude malo gušća od smese za palačinke. Sunđerom nanesite tj. “natapkajte” smesu preko pahulje. Vodite računa da se pahulje ne pocepaju ili ne pokidaju.

Nakon nekoliko minuta kada se prosuši, pažljivo uklonite papirne pahulje i vaša dekoracija je gotova.

Izvor: Stvar ukusa