Savršeni sistem šuplina u kostima glave, koji se jednim imenom nazivaju sinusi i nos i nosna šupljina predstavljaju prirodni klima uređaj tela. Na pragi zime uloga nosne i sinusne sluznice je sve bitnija, zbog naglih promena temperature, a sa ciljem da vazduh koji stiže do pluća bude uvek iste temperature. Vaše sinuse, ako “zapne” lako možete da oporavite uz pomoć homeopatije.

 

Foto: Promo

Zdravlje sinusne i nosne sluznice je podržano dovoljnim unosom vitamina A iz voća i povrća i kretanjem na čistom vazduhu, dubokim udisajima na nos, čestim provetravanjem prostorije koje se greju i vlaženjem vazduha u njima.

Ako vam se ipak dese oštećenja ili upala sluznice nosa i sinusa, pre antibiotika pomoć potražite u homeopatiji. Homeopatija blago i nežno i na potpuno prirodan način podstiče organizam na aktiviranje unitrašnjih resursa za održanje zdravog stanja.

U apotekama širom Srbije možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija . Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima više puta u toku dana.

Vežbe za proveru zdravlja nosa i sinusa

Palcem desne ruke zapušite desnu nozdrvu.

Mali i domali prst prislonite duž leve nozdrve.

Kaziprst i srednji prst staite između obrva.

Udah na levu nozdrvu.

Otpusite desnu nozdrvu i malim i domalim prstom zapusite levu nozdrvu.

Izdahnite na desnu nozdrvu.

Dok je otpušena, udah na desnu nozdrvu.  Sad ponovo palcem zapušite desnu nozdrvu, a otpušite levu i izdahnite.

Postupak ponovite pet puta.

Foto: Promo

Ako su nosni kanali prohodni i nemate problema pri disanju na obe nozdrve imate savršeno čiste nosne puteve.

Ako imate problem prohodnosti sa jedne strane, proverite vlažnost vazduha u prostoriji i u ishranu uvedite voće sa vitaminom A (šargarepa, suve kajsije).

U slučaju veće neprohodnosti jedne ili obe nozdrve, koristite homeopatski lek Cinnabsin.

Cinnabsin tablete obnavljaju sluznicu nosa i sinusa, podstiču izbcivanje nagomilanog sekreta iz sinusa i čuvaju prohodnost disajnih puteva.

Cinnabsin tablete možete naći kod svog apotekara, a mogu ih koristiti mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe, svi sa problemom disanja kroz nos.

Tablete se jednostavno otapaju u ustima više puta u toku dana, kako je preporučeno u uputstvu za upotrebu.