Ekskluzivna izložba modnih fotografija najvoljenije princeze na svetu, Lejdi Dajane otvorena je u West 65 na Novom Beogradu.

 

Čak 22 godine od tragične pogibije Lejdi Dajane Spenser, Color Media Communications izdao je knjigu “Prava Dajana” (The Real Diana), autorke Lejdi Kolin Kembel, najčuvenije britanske hroničarke života poznatih ličnosti.

U prisustvu brojnih ličnosti iz javnog života, Lejdi Kembel je na Trgu West 65 potpisivala knjigu i govorila o životu i tragičnoj pogobiji Lejdi Di.

Izložba ekskluzivnih fotografija otvorena je do 15. septembra na Trgu West 65. Ulaz je slobodan.

Njen uticaj na čitav svet i tužna sudbina ne prestaju da inspirišu mnoge koji iscrpno traže detalje iz privatnog života, a jedan od njih je nedavno isplivao u javnost koji dosta govori o tome kakva je supruga i majka bila pokojna princeza.

Kada je davne 1981. princeza Dajana zvanično postala supruga princa Čarlsa, prsten koji je tada stavila na ruku nije skidala godinama nakon razvoda. Iako nije bila obavezna da ga nosi.

Izabravši prekrasni 12-karatni safir koji okružuje 12 dijamanata, prekršila je tradiciju koja nalaže da verenički prsten bude izrađen specijalno za princezu, niti je bio porodično nasleđe. Naprotiv, prsten je izradila londonska zlatara “Garrard”.

Čitavih 11 godina kasnije, Lejdi se razvela od Čarlsa ali prsten je ostao na njenoj ruci, kao i zlatni venčani koje je nosila sve do 1996. Naime, prema protokolu britanske kraljevske porodice, Dajana više nije bila dužna da nosi nakit, ali je ona to učinila iz posebnog razloga: iz postovanja prema svojim sinovima.

Nakon razvoda kraljevskog para, princ Vilijam je imao 10, a princ Hari godinu manje, pa je Dajana želela da bude razumna prema svojim sinovima, naročito kada su se pojavljivali u javnosti.

Nosila je prstenje čak i tokom posete Eton koledžu zajedno sa prinčevima, samo dva dana nakon što je njenom braku i formalno došao kraj, jer je znala da će novinari želeti da je fotografišu.