Dvadesetpetogodišnja Dajna Kristinson je uspešan model. Ali njena karijera nije počela na uobičajan način. Sve je krenulo da se dešava nakon što je saznala da je bolesna. Danas, uprkos problemu sa kojom se suočava, radi sve zapaženije kampanje i revije. Ona je devojka koja boluje od raka.

 

Nakon drugog presađivanja matičnih ćelija, prijatelj fotograf zamolio ju je da mu pozira za njegov portofolio. Ubrzo nakon što su fotografije objavljene, usledili su pozivi za kastinge.

– Kada smo počeli da objavljujemo fotografije, počeli su da mi se javljaju fotografi koji žele da rade sa mnom. U tom trenutku bila sasvim ćelava – rekla je Dajna koja je ovog leta potpisla ugovor sa agencijom “Major Models”.

Njena bolest jako je napredovala i sada se nalazi u četvrtom stadijumu, zbog čega je Dajna odlučila da se prijavi za klinička istraživanja za nove tretmane. Ipak, to je nije sprečilo da nastavi da se bavi modelingom. Nedavno pojavila se u reklamnoj kampanji za “Urban Outfitters”, a učestvovala je na šest revija do sad. U kampanjama Dajna pozira bez perike, potpuno ćelava.

www.instagram.com/runnndmc
www.instagram.com/runnndmc

– Odbijam da nosim perike. Šta god da drugi misle, ja ovako izgledam i ne želim to da krijem – rekla je Dajna.

Iako je danas sigurna u svoj izgled, Dajna se nije uvek imala takvo mišljenje. Dešavalo se da joj ljudi priđu i pitaju je zbog čega se ošišala na ćelavo, ali sve se promenilo kada su počeli da joj prilaze žene koje se i same bore sa rakom govorivši joj da je hrabara što ne nosi periku.

Dajnina želja je da isnspiriše sve one koji se bore sa rakom da se osećaju bolje i imaju više samopouzdanja.

– Uvek će postojati nešto što vas gura nazad. Sve zavisi od toga kako odlučite da reagujete i kako se borite protiv prepreka koje su nam nametnute. Možete da ostavrite od života sve što želite u životu – tvrdi Dajna.

Izvor: www.zena.rs