Želite neku promenu u spavaćoj sobi, postaje vam sve monotono i zamarajuće, evo načina da vaša soba dobije potpuno novi izgled.

Foto: Freepik

Za postizanje osveženog izgleda spavaće sobe ne postoji potreba za kupovinom novog nameštaja, posteljine ili za promenom rasporeda nameštaja, iako sve navedeno možete učiniti. Sve što vam je potrebno da osvežite izgled spavaće sobe jesu ukrasni jastuci ili nove jastučnice.

Ukrasni jastuci predstavljaju savršenu priliku za eksperimentiranje novim trendovima. Nema potrebe da bacate novac na kupovinu novog nameštaja sa leopard printom ili zelene stolice koja će da naglasi dizajn prostorije.

Pomoću ukrasnih jastuka možete da se poigrate bojama, razigranim uzorcima ili teksturama.

Budite kreativni i pustite mašti na volju u kreiranju svoje komforne zone. Poigrajte se sa nekoliko boja ili čak ukrstite nekoliko dezena. Skockajte po vašem ukusu i nećete da pogrešite.

Dizajneri interijera su se saglasili u mišljenju kako ćete, osim izgleda, promeniti celokupan izgled spavaće sobe, uz pomoć ukrasnih jastuka.

Od svetlih nijansi i luksuznih materijala do neutralnih nijansi i luksuznih tekstura, ukrasni jastuci danas dolaze u nekoliko verzija, a koliko mogu da utiču na izgled spavaće sobe, dovoljno govore ovi odlični primeri sa Instagrama i Pinteresta.

A šta je još važno kod uređenja spavaće sobe?

Tapacirano uzglavlje

Spavaćom sobom dominira krevet. Zbog toga je dovoljano zanimljivo tapacirano uzglavlje da bi vaša soba delovala zanimljivo i nesvakidašnje.

Za malo smelije, opredelite se za jarko ljubičastu ili tirkiz boju na krevetu.

Rešenje za male spavaće sobe

Ukoliko je vaša spavaća soba male kvadrature, kreveti trebaju biti što jednostavniji, u dimenzijama dušeka – bez obodnih strana ili velikog uzglavlja. Prostor iznad kreveta u spavaćoj sobi iskoristite za skladištenje. U ove police možete ugraditi osvetljenje.

U prostor ispod kreveta smestite praktične ladice na klizače ili točkiće. Ove ladice su vrlo praktične za smeštanje posteljine.

Za male sobe preporučuju se što svetlije boje: bela ili krem.

Slike iznad kreveta

Prilikom uređenja, spavaće sobe nemojte pretrpavati dekorativnim elementima. Dovoljno je da postavite par slika u drvenim ramovima iznad kreveta.

Nije pravilo ali uglavnom se iznad kreveta nalaze tri slike.

Boja rama kao i motivi na slikama trebaju da se uklope bojom sa ostatakom sobe. Ukoliko na slikama preovladava plava boja, na krevet jednostavno postavite plave jastuke i celina je potpuna.

Izvor: Tportal