Higijena doma na vrhu je naših prioriteta, a svež miris često je znak da smo u održavanju čistoće uspešne. No, koliko god se trudile ponekad se u naše domove zavuku mirisi koji često imaju veze sa skladištenjem ili pripremom hrane… Ovo je malo ko znao o ovsenim pahuljicama.

 

Foto: Unsplash

Na primer, miris nekog jela ili namirnice iz frižidera lako ćemo “detektovati”, a sav trud oko čišćenja posebno može da nam pokvari i neprijatni miris iz kante za smeće. U takvim situacijama, veoma brzo i efikasno može da nam pomogne jedna prehrambena namirnica čija sjajna svojstva apsorpcije mirisa do sada baš i nisu bila široko poznata. Reč je o ovsenim pahuljicama koje tako termički neobrađene samo stavimo na ‘’mesto zločina’’.

Ako zaključite da se oduran miris širi iz kante za smeće, a neprijatnog mirisa morate da se rešite na brzinu, šaku ovsenih pahuljica prospite direktno u kantu za smeće. Ovaj efikasan način ujedno je i siguran, budući da ne koristite nikakve hemikalije.

Za rešavanje situacije u frižideru, biće vam potrebna posudica koju ćete napuniti ovsenim pahuljicama, a potom je ostaiti u frižideru tokom noći. Ovas će neutralisati nepoželjene mirise podjednako efikasno kao i pakovanje sode bikarbone.

Osim u enterijeru, ovsene pahuljice za ubijanje loših mirisa možete da upotrebite i u eksterijeru. Ako ste planirali zabavu ili druženje s prijateljima u svom vrtu, ali opuštajući ugođaj zelene oaze kvari neprijatan miris, u pomoć vam mogu priskočiti ovsene pahuljice! Bez obzira da li je miris prisutan zbog vlažne zemlje ili komšijinog psa koji svako jutro ostavlja ”mali poklon”, ovsene pahuljice siguran su način njegovog suzbijanja.

Radi se u prirodnoj namirnici koja je sigurna za ljubimce i decu, a možete da je kupite u većim količinama po veoma prihvatljivoj ceni. Na problematično područje istresite pahuljice ili ih pomešajte sa zemljom.

Ovsene pahuljice mogu biti rešenje i za često vrlo neprijatne mirise iz spoljašnjih kanti za smeće. Na dno takve kante prospite ovsene pahuljice i ostavite da tako odleže do sledećeg pražnjenja.

Izvor: miss7