Od svih kućnih poslova, peglanje odeće je gotovo sigurno na vrhu liste najomraženijih. Žene se naročito nevoljno bave ovom aktivnošću tokom vrelih dana ili dok su na odmoru. Ali, izgužvane stvari su stvarnost koja nervira. Da biste ih bar malo “upristojili”, isprobajte sledeći savet.

 

Foto: Picjumbo

Okačite ih na vešalicu i zakačite na vrata od kupatila. Ili ih okačite na tuš kabinu. Istuširajte se toplom vodom i pustite da teče u mlazu, da bi se napravila što veća para.

Izađite iz kupatila, zatvorite vrata i ostavite da se garderoba sama “ispegla”. Para će je ispraviti. Neće to biti savršeno, ali će definitivno posle ovog izgledati bolje.

Peškir koristi za peglanje odeće

Ovo je jako jednostavan i delotvoran trik koji možete isprobati gotovo uvek i svuda. Složite odeću na ravnu površinu. Prislonite na nju vlažni peškir. Zatim povucite peškir preko zgužvanog dela. Ostavite da se prosuši.

Fen za kosu

Ovo je daleko najjednostavnija metoda peglanja. Uključuje samo tri koraka:

1. Okačite komad koji želite da ispeglate na ofinger.

2. Odmaknite se pet centimetara.

3. Sušite fenom za kosu dok se nabori ne izravnaju.

Poprskati vodom

Odlična zamena za peglu može biti i jedna obična bočica vode s raspršivačem.

Okačite odeću na ofinger, odmaknite se oko 30 centimetara i poprskajte. Možete u vodu dodati i malo omekšivača za veš. Nabori će se izravnati, a kada se odeća malo posuši, spremni ste za izlazak.

Presa za kosu za peglanje odeće

Sitne nabore u predelu kragne najlakše ćete ispeglati uz pomoć prese za kosu. Sprava koja pegla vaše lokne isto može učiniti i sa manjim površinama na odeći. Pre upotrebe dobro očistite ovaj kozmetički predmet kako ne biste uništili omiljenu bluzu.

Izvor: Zdravaiprava