Piling morskom solju najbolji je recept da vaša koža prodiše i ponovo bude glatka i sjajna. Ujedno, to je i najjednostavniji i najdelotvorniji način za eliminaciju izumrlih površinskih ćelija, detoksikaciju i regeneraciju kože.

pixabay.com
pixabay.com

Dovoljno je da dve šake morske soli izmešate sa dve kašičice maslinovog ulja i time nežno istrljate telo od glave do pete.

ZA BRŽE UPIJANJE 

Tako ćete na brz i jednostavan način ukloniti sve “suvišne” naslage sa epiderma i očistiti pore, a vaša koža će nakon toga moći nesmetano da diše i upija hranljive sastojke iz preparata za negu. To je uobičajena reakcija nakon tretmana morskom solju.

Ukoliko vam više prija opuštanje u kadi, u vodu za kupanje dodajte oko 500 mg morske soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili matičnjaka, pa u tako pripremljenoj kupki ležite 20 minuta. Koža će biti više nego zahvalna za takav tretman, jer beli kristali soli izvlače suvišnu vodu iz vezivnog tkiva i otvaraju put za ulazak mineralnih materija i drugih hranljivih sastojaka. Nakon kupke koža je baršunasto nežna, glatka, sjajna i zategnuta.

ŽUMANCE ZA LICE

Ako želite da osvežite suvu kožu i sprečite pojavu bora pomešajte jedno žumance sa tri kašičice narendanih jabuka. Mešavinu stavite na vlažno lice, ostavite da deluje 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon tretmana suvi delovi tena biće mekani i dovoljno vlažni, a koža na celom licu zategnuta i baršunasto nežna.

Za negu normalne kože izrendajte od 3 do 4 neljuštene jabuke i ostavite da odstoje na sobnoj temeperaturi 8 sati. Potom napravite obloge od jabuka na platnu od gaze i stavite na prethodno dobro očišćeno lice. Posle 20 minuta uklonite obloge i isperite lice, najpre mlakom, a zatim i hladnom vodom.

Ukoliko imate kožu sklonu aknama, pomešajte jednu narendanu jabuku i 5 kašičica meda, stavite na prethodno očišćeno lice i ostavite da deluje 10 minuta. Potom isperite hladnom vodom. Ova maska istovremeno hrani i smiruje kožu.

Pripremila: S. G.