Ples sa dragom osobom ili potencijalnim partnerom sigurno će “pogurati” vašu vezu! Blizina, dodir, kretanje, muzika… Sve to čudesno utiče na naša čula, i na određen način ih pojačava.

 

graphicstock
graphicstock

Ples će vas sigurno opustiti, oboje ćete uživati u prijatnoj muzici, smejaćete se, izbacićete negativnu energijui dobro se zabaviti.

DAJTE ŠANSU IGRI

Da igranje zbližava parove potvrđuju i sami naučnici. Studije, među kojima je i jedna nedavno sprovedena u Bostonu, pokazuju da odlazak na ovu rekreaciju pozitivno utiče na vezu, jer razvija bliskost i podstiče strast. Iako većina parova u startu odbija ovakvu ideju pod izgovorom da nemaju vremena ili talenta, stručnjaci savetuju da daju šansu igri i ovakvom vidu zabave. Na kraju će se uveriti koliko im je pomogla.

– Ukoliko vam je odnos u krizi ili samo želite da ga produbite, a pritom se dobro zabavite i opustite, krenite na ples – kaže dr Majkl Džudi, vođa ovog istraživanja.

Kako naglašava, nije problem i ako ste krajnji početnik jer je upravo savladavanje koraka sa partnerom prvi potez koji će vas zbližiti.

PROBUĐENA ČULA

– Kada vam se dlanovi spoje, pa osetite dodir voljene osobe oko struka ili na ramenu, blizinu tela, oči koje vas odjednom gledaju drugačije, čulnije, jedva ćete čekati da se osamite. A već sutradan ćete poželeti da odete na novi čas – objašnjava dr Majkl Džudi.

Ples će vas opustiti, uživaćete u prijatnoj muzici, smejaćete se svojim i njegovim ili njenim nespretnim koracima, zategnućete mišiće, izbaciti negativnu energiju, dobro se zabaviti, ispuniti pozitivnim vibracijama, bolje se osećati… Velike su šanse da se ponovo zaljubite u svog partnera, a svakako nemate ništa da izgubite.

Pripremila: S. G.