Ako ste se pitali na koji način da poboljšate kreativnost i stvaralačku energiju u radnom prostoru vašeg doma, dizajneri Forma Ideale imaju prave odgovore za vas. Uz par saveta, trikova i pažljivo odabranih detalja, ovaj deo vašeg doma možete učiniti funkcionalnijim, udobnijim i pogodnijim za rad od kuće. Ovo su ideje da pokrenete stvaralačku energiju u svom domu.

 

Svakako, ne treba zaboraviti osnovna pravila kad je reč o radnom delu u vašem domu, a to su da ovaj prostor treba češće provetravati i ispuniti ga neophodnom svetlošću. Kada je reč o uređenju – budite kreativni i maštoviti, ali vešto uklapajte određene komade nameštaja sa bojom zidova ili ostalim detaljima.

Kod radnih ambijenata u prostorijama veće prostranosti, trebalo bi pažljivo birati boje zidova i dekorativne segmente, kao i sam nameštaj, jer svaki segment ima svoje zahteve koje treba uklopiti na pravi način. Ukoliko ste ljubitelj intezivnih boja zidova, a sam radni prostor zauzima veću prostoriju, ambijent možete ispuniti crvenom bojom zida. Ova boja se smatra jednom od dominantnih boja u slavljenju afričkih energija prirode, pa je pravi podsticaj umnu i fizičku snagu, koncentraciju i borbenost, potrebne za rešavanje izazova. Uz crvenu boju zida, idealno se uklapaju radni stolovi svetlijih dekora drveta, većih dimenzija, poput kompjuter stola GAUS. Ovakvom ambijentu moguće je dodati i dekorativne, ručno rađene detalje, pa i tekstile sa životinjskim printovima.

Ukoliko ste ljubitelj mirnijih boja i elegancije, za vas su uvek dobar izbor stilski čiste i jednostavne forme, koje uz dovoljno slobodnog prostora, postaju ogledalo životnog stila. Ovakav efekat možete postići kombinacijom kompjuter stola CT-1932 i prigodne, usklađene, funkcionalne police BS-1932. Slobodan prostor je moguće upotpuniti stilizovanim zidnim dekorom, većih dimenzija, ali i raskošnim sobnim biljkama koje će vašem radnom prostoru „udahnuti“ život.

Radni prostor možete da učinite funkcionalnijim i uz komade nameštaja koji svojim masivnim izgledom upotpunjuju prostor, ali i služe za odlaganje. Kompjuter sto CT 1726, kao kombinacija upadljive crne boje i dekora drveta, odlično je uklopljen sa izuzetno praktičnom policom BS-1613. Dovoljno prostora za organizaciju materijala za rad i njihovo odlaganje, jedan je od posebnih benefita ovog stola, dok je polica ovog tipa idealna za odlaganje potrebnih stvari, ali i za neizbežnu dekoraciju koja oplemenjuje ambijent i podstiče inspiraciju.

Dizajneri Forma Ideale imaju rešenje i za sve one koji samo ponekad, po potrebi, rade od kuće i biraju za sebe isključivo i praktično i udobno. Preporuka je kompjuter sto CT-1932, jeru može biti višenamenski, pa kada nema funkciju kompjuter stola, bez problema se u ambijent spavaće sobe može koristiti za dekorativne predmete ili cveće.

Za radne prostore u vašem domu pravilna kombinacija boja, kao i prozori i fasadni staklarnici, koji ispunjavaju radne ambijente svetlošću, od velike su važnosti, jer doprinose pokretačkoj energiji i kreativnoj produktivnosti. Zbog toga, prilikom uređenja ovog dela prostora, pažljivo birajte komade nameštaja, boje i detalje koji će podstaći udobnost, funkcionalnost i kreativnost, a samim tim i doprineti da vaš rad u njemu bude produktivniji.

 Izvor: Zdravaiprava