Spremate se da otputujete na planinu? Sanjate o nepreglednoj snežnoj belini, skijanju  i vatri koja pucketa u kaminu? Sve je to lepo, ali za planinu morate dobro da se pripremite. Zdrava i prava je za vas pripremila spisak stvari koje se neizostavno moraju naći u vašem koferu kad krenete put nekog skijaškog centra.

 

Pexels

U zavisnosti od broja dana koje ćete provesti na zimovanju u kofer obavezno ubacite skijašku opremu, nepromočivo obuću, džempere, trenerke, farmerke, veš i čarape, šalove, kape, rukavice, pribor za ličnu higijenu i malu zimsku homeopatsku apoteku. Neka vam se nađe pri ruci, a videćete i zašto…

Skijaško odelo

Ukoliko ste ljubitelj skijanja, neizostavni deo vašeg putnog prtljaga je dobro nepromočivo ski odelo. Bez njega ni jedan iskusan skijaš neće ni pomisliti da krene na planinu.

 Obuća

Obavezan odevni komad su tople nepromočive čizme bez kojih nemojte ni da pomišljate da izlazite napolje. Ne zaboravite ni po jedan par patika, cipela i papuča. Cipele i patike vam trebaju za hotel, a papuče za sobu.

Čarape i donji veš

Čarape i donji veš su nezaobilazna stavka. Savet je spakujete što više čarapa, od toga dva do tri para termo čarapa, koje su napravljene od materijala koji zadržavaju toplotu. Pored toga spakujte i topliji, pamučni donji veš koji će vam biti dovoljan za sve dane koje ostajete na zimovanju.

Rukavice, kape i šal

Pexels

Nemojte da zaboravite da spakujete rukavice – vunene i skijaške, nekoliko kapa i šal. Bez dobrog, toplog šala niko ne bi trebao da ide na planinu.

Pored njega u obaveznu opremu ubraja se i kapa, koja će čuvati vašu glavu od hladnog vazduha.

Osim toga što čuva glavu, kapa ima bitnu ulogu u zaštiti kose, koja je podložna pucanju, sušenju i opadanju ukoliko nije adekvatno zaštićena.

Garderoba za svaki dan

Spakujte i nekoliko pamučnih majica, trenerke, helanke, farmerice. Trebalo bi i da ponesete i dva, tri deblja džempera i isto toliko dukseva. Ponesite ono što vam je udobno i u čemu se osećate komforno. Ukoliko idete u hotel sa spa centrom ili planirate da postite isti, ponesi i kupaći kostim. Važno je da ponesete nešto tanje i nešto deblje od garderobe, da biste mogli da se obučete slojevito.

Pribor za ličnu higijenu

Nesmete zaboraviti četkicu i pastu za zube, kremu za lice sa zaštitnim faktorom, sapun, kupku za tuširanje i šampon. Ostalo je već na vama.

Homeopatsku putnu apoteku

Putna apoteka je neophodni deo prtljaga. Ove zime na put obavezno ponesite mini apoteku koju ćete napuniti nemačkim homeopatskim lekovima koji su dostupni i na našem tržištu, u svakoj apoteci. Homeopatska apoteka ima jednu bitnu prednost – svi lekovi koji se u njoj nalaze su potpuno prirodni i nemaju neželjenih dejstava. Njih možete uzeti odmah po pojavi prvih simptoma, a može da ih koristi cela porodica – i deca iznad 3 godine i odrasli. U vašoj putnoj apoteci treba da se nađu:

INFLUCID

Foto: Influcid

Influcid je velika pomoć kod prehlada, povišene temperature i groznice. Influcid tablete rešavaju probleme povišene temperature, kašlja i malaksalosti. Pomažu, kako deci, tako i roditeljima. Influcid tablete predstavljaju pravilan izbor u lečenju prvih simptoma prehlade: povišene temperature, kašlja, malaksalosti i bola u mišićima. Preporuka za primenu Influcid tableta je da se tablete prvih dana otapaju u ustima veoma često – kod dece od 3. godine najviše šest puta u toku dana, a kod odraslih čak do 12 puta u toku dana.

Za razliku od drugih lekova koji deluju na pojedinačne simptome, npr. lekovi protiv povišene temperature, kapi za nos koje zaustavljaju curenje nosa, primenom Influcid tableta dolazi od jačanja vlastitog obrambenog mehanizma, stabilnijeg oporavka i povećane otpornosti na nove infekcije.

TONSILOTREN

Ovo je prirodni preparat koji na prirodan način pomaže u slučaju angine i hroničnog tonzilitisa: smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim uvećanih krajnika, podstiče prečišćavanje kripti krajnika (gnojnih čepića), ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova, podstiče normalizaciju pokazatelja imunog sistema organizma u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine.

CINNABSIN

Kijavica (rinitis) je najčešći simptom prehlade, a upala sinusa – najčešća komplikacija prehlade. Nemački prirodni kompleksni preparat Cinnabsin pomaže da se izborite sa svim tim i sprečite razvoj komplikacija i zato on obavezno treba da se nađe u vašojh putnoj apoteci.