Ako želite da se upoznate sa čarobnim svetom presne hrane, dostupne i zdrave, posetite skup Ljubitelja žive biljne presne sirove hrane i ishrane koja će biti održana 25. novembra. Pored uobičajenih tvorevina, kreacija i RE-Kreacija, predavanja iz oblasti ishrane i zdravog života iskusni predavači govoriće o ishrani dece, majki, trudnica, dojilja i najmlađih.

 

picjumbo.com_HNCK8589
picjumbo.com

Naučite neki novi recept, dođite do novih saznanja, vidite kako rade uređaji koje možete i kupiti za sebe. Sve poslastice moćićete i da degustirate. Ulaz je besplatan, a “ulaznica” je neko presno jelo, ili voće, povrće.

ZAŠTO SIROVO

Smatra se da sirova hrana, u zavisnosti od porekla, može da omogući da dođete do savršenog zdravlja. Ima i onih koji misle da vodi u neuhranjenost. Ipak, istina je “na pola puta”.

Pristalice ishrane koja se pre svega zasniva na nekuvanoj, neobrađenoj hrani biljnog porekla – tvrde da njihov način nesumnjivo vodi do vitkog tela, besprekorne kože i nepresušne životne energije. Takođe su ubeđenja da ovakav način ishrane umanjuje rizik od pojave svih ozbiljnijih oboljenja.

PRINCIP SIROVOSTI

Osnovni princip ove ishrane zasniva se na teoriju prema kojoj je hrana biljnog porekla u svom najosnovnijem stanju najkorisnija i najzdravija za naše telo. Osnovne namirnice su voće povrće i i orasi i semenke, mahunarke i žitarice se retko koriste i samo u sirovom klijanom stanju. Mogu se dehidrirati, ali do 43° C Celzijusovih.

U grupu “nepoželjnih namirnica” spadaju kofein, prerađeni šećer i alkohol.

Najveći broj osoba koje slede ovakav životni stil u osnovi su vegeterijanci, ne jedu proizvode životinjskog porekla, s tim što neki od njih jedu živa jaja i sir načinjen od nepasterizovanog mleka.

I dan ranije možete posetiti radionicu prirodne ishrane. Kroz svet presnih namirnica vode vas iskusni predavači, a moćićete da dobijete odgovore na sva vaša pitanja.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević