Na početku ste veze i ne možete da odredite da li ste pronašli srodnu dušu ili je u pitanju samo prolazna avantura. Međutim, ako mislite da se samo vi borite s ovim pitanjem, grdno se varate.

 

Foto: Pexels

Mnogim ženama i muškarcima teško je da odrede da li su započeli vezu sa nekim ko će u njihovom životu ostati dugo, ili samo “protrčati”.

Da biste što lakše došli do odgovora, Kosmopolitan otkriva na koje znakove treba da obratite pažnju.

Često nemate o čemu da razgovarate

Nemate o čemu da razgovarate ukoliko se nešto posebno zanimljivo nije dogodilo i pronalazak teme o kojoj ćete razgovarati kad se vidite je vaš najveći problem?

Ukoliko ne delite slične poglede na svet, nemate isti humor i stavove, poprilično je jasno da su male šanse za opstanak vaše veze.

Vaši stavovi se ne podudaraju

Baš kao što smo naveli, ako se vaši stavovi sukobljavaju i ako jednostavno ne gajite ni slične vrednosti (porodične, religijske, političke, zdravstvene…), nema smisla da trošite vaše dragoceno vreme.

Zbog njega pate drugi ljudi u vašem životu

Iako je period zaluđenosti osobom u koju ste zaljubljeni potpuno normalan, postoje granice tolerancije za taj period. Ako primetite da ste zbog njega zapostavile karijeru, prijatelje i druge važne delove svog života, trebalo bi da se zapitate šta vam uopšte dobro donosi veza s tom osobom.

Karmička ljubavna veza ili prolazna avantura

Karma je spoj svega dobrog i lošeg što smo u životu napravili, a njena je i mana i prednost što se ponavlja. Upravo zbog toga su takve vrste veza jako intenzivne. Karmičke ljubavne veze obogaćuju i ispunjuju, bez obzira na to trajale dugo ili kratko.

One podrazumevaju određenu akciju, bilo da je to prekidanje određenog uzorka ponašanja ili ponavljanje iste situacije. Kao na primer, prekidanje dugogodišnje veze nakon određene spoznaje ili uživanje sa srodnom dušom. Veze sa srodnom dušom jednostavno znači da imate poseban odnos i nešto što vas privlači bez obzira na sve.

Izvor: B92