Neprijatne dlačice na licu i telu mogu da se uklone redovnom depilacijom, brijanjem, trajnom epilacijom ili – sasvim prirodnim sredstvima. Mi vam predlažemo ruski recept protiv dlačica od samo dva sastojka – mlevene kafe i sode bikarbone. Lako se pravi i vrlo je efikasan.

 

Close-up of young woman with bicycle standing against brick wall
GraphicStock

Ukoliko ste za zagovornik zdravog načina života i voljni da eksperimentišete, onda je ovaj ruski recept, po kome se dlačice trajno odstranjuju prirodnim sredstvima – pun pogodak.

Za uklanjanje dlačica sa lica i tela (uzroci su različiti, genetika, hormonski poremećaji, upotreba oralnih kontraceptiva …) prema ruskom receptu potrebna su samo dva sastojka, mlevena kafa, soda bikarbona i sedam dana strpljenja.

Dlačice na ženskom licu poželjne su samo na očnim kapcima i obrvama, sve ostalo treba ukloniti. Razlozi pojavljivanja dalačica na licu su različiti. To može biti nasledno, a može se dogoditi usled poremećaja hormona. Ako ih niste do sada imali i tek su se počele pojavljivati onda zakažite pregled kod doktora.

 

RUSKI RECEPT PROTIV DLAČICA

Mlev kafa depilacija
GraphicStock

 

POTREBNO JE

  • 2 kašike mlevene kafe
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo vode

PRIPREMA

Pomešajte kafu, sodu bikarbonu i vodu u gustu pastu, a zatim je nanesite na delove tela i lica sa kojih želite da odstranite dlačice. Nežno trljajte nekoliko minuta, potom operite masku vodom.

Ukoliko se ova maska koristi jednom dnevno tokom sedam dana, dlake i dlačice trebalo bi da nestanu bez traga.

Dejstvo kombinacije ovih prirodnih sastojaka u potpunosti će ukloniti folikule dlaka.

Oprez je nužan za one sa osetljivom ili veoma suvom kožom. Posle upotrebe domaće paste za skidanje dlačica, na lice i telo naneti hidrantnu, vlažeću kremu.

Pripremila: Lidija Bratun