Srbija je nagrađena priznanjem da je najbolja prekomorska turistička destinacija u konkurenciji evropskih zemalja.

 

freeimages.com
freeimages.com

Ova prestižna nagrada našoj zemlji je dodeljena na godišnjoj svečanoj ceremoniji dodele nagrada u organizaciji “Venhui dejli” (WenHui Daily), jedne od najpoznatijih i najčitajnijih novinskih kuća u Kini, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Nakon studioznog istraživanja i upoznavanja sa nominovanim turističkim destinacijama, pobednike u svakoj od kategorija birao je stručni žiri sastavljen od eksperata i istaknutih profesionalaca iz oblasti turizma, kao i uglednih predstavnika kineskih medija.

Godišnje nagrade “Venhui dejlija” dodeljuju se sa ciljem odavanja priznanja i ohrabrivanja turističkih destinacija i kompanija za nastavak pružanja izuzetnih iskustava i visoko kvalitetnih usluga kineskim turistima.

“Venhui dejli”, osnovan 1938. godine, smatra se jednom od najuglednijih i najuticajnijih novinskih kuća u Kini, sa dnevnim tiražom od 400.000 primeraka.

 

Republika Srbija nalazi se u centralnom delu jugoistočne Evrope. Kroz Srbiju vode dva važna evropska saobraćajna koridora: kopneni koridor X (drumski i železnički) i koridor VII, najveći evropski plovni put – reka Dunav (vidi kartu).

Srbija je najveća od šest bivših jugoslovenskih republika. Njena površina iznosi 88.000 kvadratnih metara. Srbija se nalazi u pojasu umereno-kontinentalne klime.

Glavni grad je Beograd koji ima oko 1,7 mil. stanovnika. Nalazi se na ušću Save (najveća reka bivše Jugoslavije) i Dunava (najveća evropska reka posle Volge). U 2006, godini “Financial Times” proglasio ga je najperspektivnijom prestonicom za investiranje u jugoistočnoj Evropi.

Republika Srbija ima parlamentarni predsednički sistem. Novi ustav Srbije usvojen je na referendumu krajem oktobra 2006., a potvrđen 8. novembra 2006. u Narodnoj Skupštini.