Bićemo prvi koji će javno priznati da je svakodnevna nega lica koja podrazumeva umivanje i hidrataciju jako iscrpljujuća ali, ako želite da se izborite sa svim znakovima starenja, krajnje je vreme da počnete da brinete o celom telu. Da, starenje je itekako moguće usporiti ako se na vreme krene sa negom na pravi način i započne zdrav stil života i to prema savetima koje je dala dermatolog Rejčel Nazarijan.

 

 

marin,FreeDigitalPhotos.net
marin,FreeDigitalPhotos.net

HIDRIRAJTE CELO TELO SVAKOG DANA

U najmanju ruku ovo biste trebali da radite jednom dnevno, ali dva puta je idealno. Prirodna sposobnost kože da zadržava vlažnost godinama slabi, a prilikom svakog tuširanja, skida se sloj prirodnih ulja sa kože. Hidrirajte kožu odmah nakon tuširanja i to dok je još mokra jer tada hranjivi sastojci lakše prodiru u kožu.

RADITE PILING JEDNOM NEDELJNO

Ako piling radite ređe, dopuštate mrtvim ćelijama da se nagomilaju i tako naruše mekoću kože i sjaj koji želite.

Pored toga, preparati koje mažete imaće slabiji efekat i zato radite piling jednom nedeljno, nikako češće, jer može izazvati iritacije.

PAZITE NA NAVIKE PRILIKOM TUŠIRANJA

Ako odvrnete vruću vodu na najjače ili se predugo tuširate, to se nikako neće dobro odraziti na vašu kožu. Vrela voda i sapun mogu biti brutalni po kožu, a ne samo da će naglasiti znake starenja, već će je i u velikoj meri isušiti.

PIJTE DOSTA VODE

Ne zaboravimo da je i koža organ i to najveći na celom telu, a na nju u velikoj meri utiče ono što unosite u sebe, kao i ono što mažete na sebe. Barem 1 litar vode dnevno je neophodan za očuvanje zdravog izgleda kože i ublažavanje znakova starenja. 

picjumbo.com
picjumbo.com

JEDITE ZDRAVO I IZBALANSIRANO

Ovo ne samo da će vam pomoći da stešete figuru, već će i vašu kožu učiniti sjajnom i ispraviti sva oštećenja od ranije. Tako ćete privremeno zaustaviti starenje.

Pored dosta vode, preporučuje se hrana bogata omega 3 kiselinama, jer dobre masti pomažu održavanje zdravlja kože, a hrana puna antioksidanata (zeleni čaj, nar, bobičasto voće) pomaže u sprečavanju prevremenog starenja.

VEŽBAJTE ŠTO VIŠE

Ovo je jedna od tajni uvek mladolikog izgleda Dženifer Lopez. Vežbanje dokazano usporava starenje kože, što se odlikuje smanjenjem bora i većom zategnutošću kože koja sa godinama postaje opuštenija.

Izvor: www.zena.rs