Putovanja su najčešći i najuspešniji vid “terapije” nakon koje se osećamo uvek bolje, poletnije, sa više entuzijazma, spremniji da odgovorimo na sve izazove koje nam život donosi.

 

Putovanja su izbor mnogih posebno za vreme praznika.

Ali ako niste ljubitelj gužvi, željni ste mira i sadržaja koji će vam doneti novi smisao – onda su za vas putovanja, travel therapy.

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo upravo na jedno takvo posebno vikend putovanje na samom početku proleća.

Na Fruškoj gori u zdravom okruženju prirode koja se budi, dovoljno daleko od vaše užurbane svakodnevice, bavićemo se kroz koučing i terapijskim tehnikama, svim onim što odlažemo pod izgovorima da nemamo vremena.

Bavićemo se i “raspakivanjem kofera” i otpuštanjem nepotrebnog prtljaga, ali i svim onim lepim aktivnostima o kojima maštamo, koje su hrana za naše telo i dušu, ali ih takođe odlažemo za neka srećnija vremena.

Destinacija putovanja je Fruška gora, Mala Remeta. Termini su od 30. marta do 1. aprila. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u etno stilu, a hrana je standardna ili vegetarijanska.

Uz smeštaj biće održane i radionice balansiranje tela, šetnja u prirodi, ali i emocionalno i duhovne – radionice, grupni i individualni koučing, meditacije, vežbe.

Program vode Lola Tomić – Life and Communications Coach (Certified by ECA), NLP Master Practitioner, Personal Wellness Coach i
Jelena Jović – NLP master & ECA coach – life coach @ Heart Balance Coaching.

Program putovanja i više informacija možete zatražiti preko e-maila traveltherapy5@gmail.com

U blizini smeštaja je i manastir Mala Remeta. To je ženski manastir. Nazivaju ga još i Remetsko ili Remetica.

Smešten u potočnoj dolini, okružen bagremovom šumom, manastir je, po predanju, osnovao kralj Dragutin Nemanjić i posvećen je prazniku Bogorodičin pokrov. Ono što je karakteristično za manastirsku crkvicu je to da je građena bez baroknih uticaja, tako da predstavlja primer srpsko-vizantijskog stila arhitekture. Manastir je nekoliko puta obnavljan, a sama crkva nikada nije imala zvonik. Danas on postoji i nalazi se tik uz nju, a napravljen od drvenih stubova prekrivenih limenim krovom. U toku Drugog svetskog rata crkva nije stradala, mada su konaci spaljeni.

U blizini se nalaze manastiri Bešenovo i Jazak. Do Bešenova se može stići zemljanim putem koji se nalazi pored manastira.

 

Pripremila: M. P.