Regenerišite sami kosu nakon mora i sunca koji su je isušili. Najbolji način su prirodne maske koje ćete lako i jednostavno napraviti kod kuće. Evo nekoliko saveta, u zavisnosti od tipa vaše kose.

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

MASKA ZA SUVU KOSU

Da bi se suvoj kosi vratila živost nije dovoljno samo je tretirati masnim sredstvima, već joj jednostavno treba nadoknaditi vlažnost. U tome vam može pomoći jednostavna maska za kosu od banane.

Recept: Dobro propasirajte jednu bananu, pa dodajte jednu kašiku meda i malo mleka. Masku ravnomerno nanesite na kosu i ostavite da deluje pola sata. Zatim operite kosu.

MASKA ZA MASNU KOSU

Jedna od najpopularnijih maski za masnu kosu je maska sa čičkovim uljem. Regenerišite sami kosu na ovaj način i bićete više nego zadovoljni rezultatom.

Recept: Potrebno je da dobro pomešate jednu kašiku čičkovog ulja, jedno žumance i nekoliko kašika limunovog soka. Nanesite masku na kosu, zaštitite je folijom i pustite da deluje 20-tak minuta. Masnu kosu obavezno i uvek perite blagim šamponima, a balzam nanosite samo na krajeve kose.

graphicstock
graphicstock

MASKA ZA REGENERACIJU OŠTEĆENE KOSE

Recept: Pomešajte jedan decilitar maslinovog ulja, jednu kašiku listova koprive, jednu kašiku cvetova od kamilice i pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga sve dobro procedite, pa dodajte u ulje jednu kašiku meda, jedno žumance i svega nekoliko kapi soka od limuna.

Četkom za farbanje nanesite masku na kosu, zaštitite folijom i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga, operite kosu na uobičajen način.

Osim maslinovog ulja, za regeneraciju oštećene kose dobar efekat posiže se i upotrebom ulja od susama.

Pripremila: S. G.