Rekreacija se podrazumeva u okvirima savremenog života, a pročitajte koja najviše odgovara vašem astrološkom profilu. Lav voli tenis i automobilizam, Vaga pilates, Strelac se s godinama ulenji, a Ribama najviše prijaju joga i vodeni sportovi.

 

pixabay
pixabay

OVAN

Toliko ste dinamični i puni energije koju morate negde da “ispucate”, da jednostavno prezirete odmor, vama je rekreacija stil života.

Potrebno vam je više sna, manje kafe, a na cigarete zaboravite, bez obzira što mislite da vaš organizam može sve da podnese.

Biciklizam, tenis i fudbal su vaša omiljena rekreacija, mada uživate i u reli trkama. Srce vam, takođe brže zakuca već pri pomisli na rafting ili druge oblike ekstremne rekeacije, ali čuvajte vašu slabu tačku, glavu.

BIK

Pošto spadate u jedan od najizdržljivijih znakova, rekreacija vam ide od ruke, mada vam najviše odgovaraju vodeni sportovi, na primer, vaterpolo, akvabik, plivanje.

Redovno vežbanje nije problem za vas jer ste uporni, pa je sve samo pitanje vaše odluke. Ako niste neki veliki ljubitelj gimnastike ili aerobika, više šetajte ili radite vežbe za vratni deo kičme, vašu slabu tačku. I radovi u bašti mogu vam prijati, a zbog urođenog osećaja za ritam, ples može biti odlična rekreacija za vas.

BLIZANCI

Vi volite raznovrsnost, a vaš nervni sistem “vapi” za opuštanjem, pa zato uvek birate neki nov vid rekreacije, kako vam ne bi bilo dosadno. Prija vam i bilijar i dvoranski hokej, ali ćete se rado oprobati i u skijanju na vodi ili jedrenju na talasima.

Ipak, vašoj prirodi željnoj promena i druženja, odgovaraju grupni sportovi kao što su košarka, tenis, stoni tenis i mačevanje. Kad vežbate, vodite računa o pravilnom disanju, jer su pluća vaša slaba tačka.

RAK

Odgovaraju vam vežbe koje možete da upražnjavate kod svoje kuće.

Pošto ste najčešće skloni gojenju, potrebna vam je rekreacija da sagorite kalorije, a ne povećavate mišićnu masu, pa su i plivanje i akvabik, idealan izbor za vas. Više se krećite i ako ste u mogućnosti, pecajte ili šetajte pored reke, jezera ili se brzim hodom uputite kroz neki lep park u kojem ima i fontana. Stariji pripadnici znaka mogu uživati i u kuglanju ili boćanju.

LAV

Tenis je sport kojim se uglavnom rado bavite, ali i plivanje, aerobik, u stvari, svaki sport koji vam daje priliku da s ponosom pokažete svoju fizičku lepotu. Imate mnogo energije i želje za uzbuđenjima i aplauzima, pa vas “vuku” i automobilske trke, reli vožnje, ali možda biste ponekad mogli da se suočite sa činjenicom da nećete uvek u svemu moći da budete najbolji. Bilo bi poželjno da upražnjavate i vežbe za kičmu koja je, inače, vaša slaba tačka.

pixabay
pixabay

DEVICA

Lako se zamarate, ali umete brzo i da se odmorite, odnosno da nadoknadite utrošenu energiju, pa su svakodnevne šetnje savršena vežba za vas.

Potrebno vam je da se tokom dana opustite šetajući kroz prirodu ili brzim hodom pored reke, a muški pripadnici znaka rado praktikuju jutarnji džoging. Odgovaraju vam i vodeni sportovi, pogotovo plivanje, a za ženske pripadnike znaka, akvabik.

VAGA

Pošto ste vi ponekad raspoloženi za vežbanje i sport, a ponekad ne, bilo bi najbolje da osluškujete svoje telo. Za vas zato nisu naporni sportovi, a prijale bi vam jutarnje vežbe istezanja i jačanja leđnih mišića.

Treba da pijete što više vode tokom dana, a uveče bi dobar izbor mogao biti, na primer, zumba fitnes, džezersajz, aerobik ili ples. Rekreacija po vašoj meri može biti šetnja kroz prirodu ili baštovanstvo, a za ženske pripadnike znaka – pilates.